Monday, September 28, 2009

3hari 2malam


hehehe.. 3ari 2malam.. ape nihs???
honeymoon ke angah?? xdernyer nak honeymoon..
sebenornye ari khamis aritu aku ader p KL..
jenjalan... 3ari 2malam duk sane... puas pusing2
x tau nak gi mane.. contact awek2 sorang pun x nk dtg.. last2 p layan pondan..
wakakakkaa.. xder maknernye nak layan pondan ok...
no phone si jezz plak xder.. lau x kompem aku ajak dia kuar jenjalan..
jezz bila ko nak bawak aku p jenjalan ni... dah byk kali aku turun sane...
hehehhe.. x kire.. jumaat ngan sabtu ni ko kne bawak aku.. hahahha.. paksa2 kejam..

khamis depan aku kne p KL lagi...
khamis, jumaat, sabtu... duk sane.. so jezz... luangkan masa utk aku.. wakakkaka..
duk sane x byk aku snap pict.. 2 keping jer.. tuh pun mase lepak kat t.s
duk tgk program TOTO.. TOTO kutip duit sama melayu pastu wat program utk org cina.. hahahaha.. insaplah wahai melayu...


Wednesday, September 16, 2009

tic tac toe utk follower aku sahaja

Perhatian!!!!!

haaa.. tu dia aih.. angah dah start nak wat contest dah..
mesti la ader hadiah kan... sape yg menang sahaja akan dapat hadiah!
permainan ni mudah aje... korang seme kne lawan game tic tac toe ngan computer,,, ala... yg main pangkah ngan bulat tuh.. time2 sek dlu korang mesti ader mainnyer benda ni ngan member2 korang... buat petak2 pastu sorang pilih pangkah.. sorang pilih bulat.. mudah ajer kan... so ape lagi.. jgn lepas peluang ni..

pemenang dia akan di amik kira kepada sesiapa sahaja yg dapat mengalahkan computer.. klau 10 org... 10 hadiah gak la aku bg... yg pastinyer.. korang ada follower aku.. baru dpt adiah.. hehhee.. contest ni bermula dari saat ni sehingga 1syawal... hadiah berupa... jeng jeng jeng... korang akan tahu selepas korang menang... korang leh cuba byk mane korang nak cuba.. x kisah... tp yg pasti.. bila korang dah menang 2.. sila print screen ekk.. pastu send kat aku. hehehe..

syarat2 dia sblm korang mula main tic tac toe ni adalah.. korang mesti pilih pangkah!! bukannyer bulat ok.. jgn main tipu.. sbb aku akan tau.. hehehhe.. lagi satu korang mesti komen selepas korang menang.. ape perasaan korang selepas main tic tac toe.. mudah jer kn??? so kepada sesaper x komen 2.. bermakne korang x main la game ni.. hehehee..

ok la.. x nak citer panjang lebar.. jom kite mulakan permainan!!!~











Monday, September 14, 2009

ape aku nak letak ni????

hehehe.. entry yg ntah pape..
sbbnyer aku x tau nak letak tajuk pe...
jam tepat2 menunjukkan 3.04pagi...
balik2 umah jer ader kfc bawah tudung saji..
apo laie... melantak la dlu... pc dah on awal2.. bukak pintu jer trus on pc...
huhuhu.. aku ni sehari lau x jumpe pc kompem leh demam...

abis melantak trus bukak blog aku sambil dengar radio gp-fm..
lagu je kedengaran.. dj da tdo kot.. huhuhu..

al-kisahnyer arini aku berniaga.. mmg x menang tangan arini..
org dtg x putus2.. kompem leh dpt komisyen ngan kak ipar.. lalala~
ttp kdai kul2 pagi.. pas abis siap2 kemas tuh.. pekena rokok dlu sebatang sblm balik...
baru leh main drift ngan van tuh.. hohoho..
pastu nak dijadikan citer.. x sampai 50meter aku gerak.. lalu depan kedai pakaian..
ader la sorang awek ni jaga ngan ayah dia... (sebenornyer hari2 duk usha kat dia) wakakaka..
dia paling cun kat situ o0o0o0o... selalu gak la dia dtg kedai aku ni.. beli air epal+ asam boi..
arini dia ader singgah nak beli.. tp rezeki dia xder.. sbb stok air tuh dah abis.. huhu.. cian lak dia..
ok ok.. sambung citer..
mase aku lalu depan kdai dia 2... leh plak senyum kat aku.. auuuuww.. tergoda pakcik..
aku apo laie.. slow kn van 2.. sambil senyum2 gedik manje kat dia... pastu dia ckp camni kat aku..
"bye bye abang" wahhhh.. terharu tol... wakakakak.. lepas dia ckp camtu.. aku ape lagi.. bawak van tuh laju2.. adeh.. nape aku wat mcm 2.. patutnyer aku benti kat dia... ckp mcm ni "agak2 biler kiter leh couple" wakakakak..

p/s: awek senyuman cantik dah seminggu x jumpe.. last2 berkenan kat awek ni plak.. wahh kamoo angah.. ape nak jadi ni.. xmo luah perasaan kat dia ke.. wakakkaka.. x berani aku.. al-maklum.. aku ni pemalu... (malu la sgt) tp klau luah dalam tepon kompem aku berani.. sbb x mengadap muka.. hehhe..

Sunday, September 6, 2009

award dari saifa

hak hak. mekasih saifa sbb bg award ni.. katenyer aku ni seksi.. tp yg aku nampak seksa ada laaa.. huhuhu..
katenyer kne bg teka teki dlu sblm sape2 amik award ni...
so.. aku bg teka teki ekkk...

korang wajib jawab... yg paling wajib
:: jai jezz ::
:: are'ja ::
:: lara ::
:: fara ::
:: kak anie ::
:: difa ::
:: Eyda Chan ::
sbb ape dorang ni wajib amik??? sbb dorang ni seksi dimata aku.. wakakaka..

pastu semua polower... wajib amik..

so.. ni teka tekinyer.. sila jawab....

Aku berjalan di tepi pantai, diatas pasir tanpa mencecah air. Bila ku toleh kebelakang, tiada kesan tapak kakiku. Kenapa?


sape btol.. dapat

Saturday, September 5, 2009

tag dari jezz


huhu.. jezz dah tag.. so wajib aku jawab.. kang dia duk pot pet lak.. jezz tuh tau2 la kn.. mulut pun ske membebel jer.. so dari utk mengelak dia membebel baik aku cepat2 jawab.. kang dia mengamuk dalam bahasa spanish aku nak jawab ape??? wakakakka.. jezz.. jgn marah.. saje nyakat kamoo dibulan puasa ni..

tag yg dijawab...

1. nyatakan 6 faktor menarik tentang pemberi award ni.. ( alamak 5 jer.. huhuhu )
** jai jezz seorang wanita yg memahami (bodek ni)
** suke komen blog saya.. selalu jer jadi org 1st komen.. hehehe
** selalu update blog dia.. xjemu2 update dengan tajuk entry yg suspen.. huhuhu
** seorang yg cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki
** seorang promoter blog yg berjaya.. sape nak suh promote blog sila jadi polower ngan pengkomen setia jai jezz nih.. kompem dia akan promote blog kamu sekali secara percuma.. tiada bayaran okei!! btoi x jezz..


2. setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta @ hobi diri sendiri..
** saya suka intetnet
** saya suka baca blog org lain..
** saya suka perempuan(mesti la sbb saya lelaki) huhuhu
** suka dengar lagu jiwang karat
** suka tdo lambat ngan bangun lambat
** minat berniaga
** pendendam gak laa.. (siap la sape2 yg wat saya sakit hati) huhuhu
** suka bawak kenderaan laju2 ( xkira basikal @ motor @ kreta)
** lebih pentingkan keluarga dari diri sendiri..

3. Pilih 10 rakan orang penerima award & discripe tentang mereka...

semua polower dan semua pembaca blog nih... hehehe

Friday, September 4, 2009

update hupdate

dah lame x update blog aku...
jai jezz pun dah ckp dah bersarang blog aku nih.. hahaha.. aku ingat nk tgu berulat dlu baru nak update...

so.. ape aku buat sampai x sempat nak update ni???
al-kisahnyer... bermula awal ramadhan aritu aku dah berkecimpung dalam bidang perniagaan yong tau fu.. hehehe

sehari sebelum start puasa abg aku jumpe aku.. dia nk mintak tlg aku join bini dia jual yong tau fu ni..
sbb dia dah x sempat.. sbb dah kne pergi offshore.. sehari sblm raya mgkn baru dia balik.. so sebagai adik ipar yg baik hati.. aku join la sekali.. start jual lepas berbuka.. tutup lak kul 2 @ 3 pagi.. giler ramai yg minat makan yong tau fu nih.. nak2 plak duk tepi sungai.. lagi la syok dorang makan...

pastu lak.. nak dijadikan citer... hari kedua aku niaga.. ader la sorang awek ni dtg beli yong tau fu..
aduiii.. dia punya senyuman... btol2 buat aku cair..

asalnyer aku ingat dia cuma duk jalan2 kat situ jer.. keesokan hari lak.. dia muncul lagi... senyum lagi.. cair beb.. mmg cair giler... beli lagi yong tau fu..

pastu ari ke3, ke4 ngan ke5 dia xdtg2... adui.. rindu giler plak.. mmg x nampak dia terus.. isk.. ssh hati o0o0o... masuk ari ke6... tup3.. tetiba lak dia muncul depan aku.. yehaaaa.... dia dtg lagi beli yong tau fu... ari ke6 ni.. dia asyik ulang alik depan kedai aku 4 5 kali.. syoknyer tgk dia.. hehehe..
sampai ke arini tiap2 hari dia dtg kat kdai aku.. duk beli yong tau fu.. hari2 leh tgk dia.. tp.. sampai ke hari ni.. aku x pnah lagi ckp ngan dia.. rase takot lak.. hahaha.. x pnah2 aku takot mcm 2... kak ipar aku lak suh cepat2 tanye.. wakakaka... dapat sokongan dari kak ipar aku..

isk.. esok aku kne try ckp ngan dia.. klau x sampai raya la aku xkn knal dia.. alang2 dia dtg hari2 beli yong tau fu.. huhuhu.. tp duk pk pk.. hari2 dia makan yong tau fu.. x boring ke? atau mgkn sbb dia nak tgk aku?? wakakakka.. koya koya...

disebabkan aku x tau name dia.. aku panggil dia senyuman cantik jer.. korang x caye??? huh.. jgn plak suh aku snap pict dia... kang dia ckp aku buang tebiat.. hahahha... layan ah korang.. lau snap pict aku blh la..

x sabar tgu malam sok.. yehaaa... td dari jauh dia dah senyum... adui.. lemah je jantung nih.. hak3..
esok kne try ckp ngan dia.. yes angah.. kamu boleh... hahaha..