Friday, August 21, 2009

buat duit dengan google adsense??

ermm.. act aku dah lame join google adsense nih.. since 2007 lagi...
nak kate jadi jutawan tuh idok ler... blh la buat tambahan belanja bulan2.. hehe..

so kebetulan duk sembang2 ngan salah sorang IM ni..
name dia ni cukup besar gak la dalam IM ni..
dlu dia ni la mentor aku la.. hehehe...

layak ke dia ni bergelar mentor?? pada aku mmg layak la.. sbb dia leh bg income yg cun melecun kat korang yg nak jadi anak murid dia.. hehe..

cun ke income mcm ni.. hehehe (yg pasti bukan aku punye) wakakka.. lalala~
** saje nak naikkan semangat korang yg berminat cari duit ngan pakcik google ni...

so.. sape2 yg berminat nak belajar ngan raja kamil ni..
korang klik la link kat sini wokeh...
KELIK SINI

P/S :
soal payment jangan duk pk sgt.. hehe..
kompem pakcik google ni bayar.. korang leh pilih jer nak terima payment pakai check ataupun western union..

tag dari jai.jezz ^.~

haisssyyoooo...
kne tipu ngan jai.jezz ^.~ pasal entry dia... last2 kne tag plak...

nih haa tag..aku jawab jab.. sambil pk nak tag sape... hehehe..
aku ingat nk tag ko jai.. tp xleh lak.. nnt x psal blog ko penuh ngan tag jer.. hahahha..

1. Anda rasa anda Hot..?
hot x mgkn.. lau spicy mgkn la...

2. Upload gambar kesayangan anda .
3. kenapa anda suke gambar ini .?
sebab bila aku tgk gamba ni rase mcm budak dalam gamba ni iras2 aku plak... (masa aku pakai spek jer la) hahahaha.. **koya**

4. Biler kali terakhir anda makan pizza.?
sentuh pun x okei... (menipu x habis2)

5. Lagu terakhir anda dengar .?
mat over - katak kembung (korang dengar la ekk.. ahahaha)

6. Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini.?
duk usap perut ni... sambil garu kepala

7. selain dari nama anda sendiri anda suka dipanggil dengan nama apa.?
brad pitt.. cristiano ronaldo..

8. Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.


Lara
Budak.Baek.
airmatapenyu
fara
:: mizz saifa ::
difa

Thursday, August 20, 2009

yipieeee....

hehe.. apasal yipie ni angah???
sebabnyer baru pas tgk pengumuman puasa td kat tv3... xcited sgt nak sambut ramadhan (boleh puasa penuh ke ni angah?) hahahha.. ntah2 puasa pertama dah kantoi nnt.. lalala~

akunyer target esok dah puasa.. tapi sabtu ni gak puasa.. agaknyer anak bulan x nk timbul kot.. klau timbul kompem esok puasa.. hehe..
ape2 pun selamat berpuasa semua... puasa jgn x puasa..!

Tuesday, August 18, 2009

hari yg memenatkan...

huwahhhh.... arini pepagi lagi da bangun...
pukul 6.15.. giler sejuk nak p mandi...
ermm.. sambung tdo lagi.. hehe..
sedar2 dah 7.15.. apo laie... cepat2 la mandi ala kadar... secukup rase.. hahhaha.. aku x busuk ok..
pastu trus bersiap2.. nak p ktn.. hehehe..

bertolak kul 8.. sampai2 dekat kul9..
destinasi pertama.. pasar basah kuantan.. Motif??? cari barang yg kak ipar aku pesan.. penuh tangan kiri kanan duk bawak benda 2...

pas siap2 beli brg trus menuju destinasi kedua.. permatang badak.. sungguh tension disitu.. satu keje pun x siap lagi... bengang jer.. rase nak maki2 jer mamat yg wat keje ni... janji isnin da siap.. ni selasa aku p satu keje x siap.. lepas paksa2 suh wat keje.. trus menuju ke sungai soi lak... simpan barang yg kak ipar aku pesan dalam peti dlu.. kang x pasal semerbak bau dalam kreta.. hahaha.. mau pengsan aku nnt..

pastu tgh ari.. kne p balik kat permatang badak.. sbb ader benda aku nak cancel..
adui.. mslh btol la budak2 ni...
aku p situ dorang dah hilang.. kejab jer aku tggl.. dorang dah hilang...

last2 aku call dorang je.. lau keje x jalan arini.. aku cancel..
hahaha.. kejam2... aku ckp mau bg sama cina buat ini kelija...
org melayu cakap x serupa bikin.. trus dorang ckp.. "jgn risau arini kompem boleh siap"
last2 hampeh gak.... x siap jugak... aku apo laie.. ckp camni la.. smbg esok.. pasal ari pun da ptg.. kang balik lewat lak..

sblm balik.. kne singgah sungai soi lagi.. amik barang2 kak ipar aku..
mase otw ke sane.. tetiba mcm ader benda terlanggar cermin kreta..
isk.. siap berdarah lagi... x tau la ape benda ni.. xkn nyamuk kot.. besar bebenor nyamok lau darah percik camni...

sampai umah sungai soi.. bersih dlu sblm balik.. kang takut bala krishnan yg dtg plak.. hahaha..

Monday, August 17, 2009

sebelum menjelang ramadhan

Assalamualaikum,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa
umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan kerana dia tidak
melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika
masih ada);

* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;

* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat
kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga
kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati
Allah S.W.T, Insyaallah.
'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.


senaman ringan utk para blogger

Hanya amik masa 7 minit untuk buat

senaman ringan ini utk para blogger yg dah penat mengadap pc tuh lame2...
ikut la arahan ni betul2...





ni ala taichi sikit la...

sebagai intro dan warming up..





tiru la macam ni...

untuk melegakan bahu dan leher..






wa..wa.. aaa





gerak kekanan kemudian ke kiri..





gerak ke kiri kemudian ke kanan





ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..






tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..





dah tu buat gerakan tangan dan badan...

buat macam happy aje..





kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...

buat macam takde masaalah...






buat secara aggresive pula...

jangan peduli apa orang lain kata..



hilangkan semua stress..

pusingkan kepala...

tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak...



akhir sekali

buat joget kucing...










SELAMAT MENCUBA.... =)

mencari cinta

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya…

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya…?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun…?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.

gurunya menjawab: ye, itu lah cinta…

dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan…?

guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.

pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.

maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini….?

pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya…

maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan…….
.
.
.
.
.
.
.

Kesimpulannya… janganlah terlalu memilih, tiada manusia yang sempurna di dunia ini.
Kalau dah dapat yang rasa macam ok jer tu.. rembat je cepat..

Tuesday, August 4, 2009

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri

aku mmg tertarik ngan lawak ni... x tau nape.. hohoho..

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh aje...
Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak plak rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa....yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah...sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punye.
Pemuda : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punye?
Pakcik : Yang hitam pun sama.....

Saturday, August 1, 2009

fwenship day

fara cakap arini fwenship day... jadi dia pun bg award ni kat smua member2.. ehem. aku pe lagi.. cepat2 la amik.. musti la sbb aku ni member dia gak kn kn..

sebenarnya byk yg aku nak citer pasal kisah2 kawan ni... ada suka.. ada duka.. mgkn N3 utk akan dtg kot..

apa2 pun happy fwenship day~!
utk member2 sekalian sila amik award ni gaks..