Friday, July 31, 2009

budak sengal..

haha.. aku terjumpe video neh..
nak pecah perot gak aku gelak...
budak plkn.. yg sengal.. kononnyer berlakon mcm kne rasuk.. hahhaha...
mgkn sbb tekanan kot.. kui3...

P/S : stop lagu kat sebelah dlu.. lau x korang akan serabut dgr byk2 suara...

video

jenjalan di cherating

arini matcing dtg lepak kat umah aku...
mase dia dtg tuh aku tgh syok lepak2 ngan spupu2 aku kt depan umah...
so dia pun join sekali la.. lepak2 sambil plan nak gi jenjalan... asalnyer kite org nak pegi mancing kat sungai... tp arini cam mood memancing tuh xder... kite org ronda2 dlu.. memula p cari kdai air tebu.. pergh.. panas2 camni mmg sesedap rase minum air tebu... sambil2 tuh leh cuci mate.. tgk2 aweks yg tgh joging.. huhuhu.. melopong gak masing2...

sambil2 lepak tuh...

aku, abg peza, abg mi, bedi N matcing duk gelak2 besar kat kedai tuh.. act mase ni tgh ngumpat.. hahhaa.. bg sesape yg xder.. korang la yg kne ngumpat.. lalala... keji owh.. jadi mase ngumpat ni x elok kite snap.. so aku x snap la.. hahaha..

lepas selesai2 lepak.. abg mi, abg peza n bedi da nak balik ke dungun... so tinggal la aku ngan cacing terkontang kanting kat kedai makan 2..

aku : cing...
matcing : mende...
aku : kite gi cherating nok?
matcing : wat mende..
aku : petang2 jumaat ni ramai awek dtg lepak... leh cuci mate..
matcing : aku polow jer... no hal la..
aku : ok set.. kite gi sane ah..

so.. kite org pun trus ke cherating.. lepak2 kat sane.. mmg masin mulot aku.. hohoho.. ramai lak awek dtg.. ader yg duk main layang2.. giler syok aku tgk.. tp aku x snap la gamba awek2 tuh.. nnt dorang perasan lawa lak.. hak3... so.. gamba aku ngan matcing jela aku snap.. yg mmg dah ensem nih.. hahaha.. giler perasan...


aku sempat gak sepak sekali bola kat sini.. hak3.. dah bola dtg kat aku.. aku sepak balik kat dorang...



apo laie.. balik la.. jam 7 aku ngan matcing balik.. mase awek2 pun dah nak masuk kandang masing2 dah..

Thursday, July 30, 2009

trip 2 putrajaya hari ke3

isnin 26hb..
lebih kurang kul 11pagi baru kuar dari umah.. sblm kuar tuh aku p tapau nasi lemak ayam berempah kat presint 9 tuh. bleh tahan la... harga pun blh tahan gak.. hehehe..
pas siap2 kite org kuar la..

mula2 skali menuju ke presint2.. gi kat opis makcik aku..
jadi aku selaku driver sejati mulut ni asyik duk tanye jer..
pasni kiri ke kanan? kiri ke kanan kiri ke kanan? tiap kali jumpe simpang mcm 2 la.. hahaha..
bkn pe.. byk sgt simpangnyer/// aku sampai naik pening dah.. sementara tgu makcik aku masuk opis dia.. aku snap serba sedikit la gamba kawasan opis makcik aku neyh...


blh tahan la kawasan dia.. rase mcm duk kat newyork city...

lepas selesai kat sini kite org bertolak ke sepang lak.. tujuan??? gi kat syabas.. wat ape kat sane?? xkn nak beli roti kot... hahaha.. nak gi potong air kat umah lame makcik aku... driver?? aku lagi.. kiri kanan?? kiri kanan?? haaaa??? terus jer?? alamak... dah masuk simpang lain nih.. camne..? hahaha.. sempat lagi salah masuk simpang///

lepas selesai kat syabas.. kite org menuju ke bangi lak.. p ngorat ke?? xder la.. cari brang2 umah makcik aku.. kaki dah ilang skru waktu neyh..
penat berjalan.. di tengah kota... lalala

kul6 selsai.. pastu gi jenjalan pusing kota.. balik lebih kurang kul 9.. ape lagi.. cari tempat nk makan la.. giler lapar...

makan kat sini... lara ngan fara tau x katne nih?? sila xplain.. yg pasti ramai aweks cun kat sini.. giler bulat bijik mate tgk awek2 cun..

selesai makan trus balik... letih owh.. oksigen lebih~! mandi2 trus tdo... lena diulit intan...

trip 2 putrajaya

ahad 10.30 pagi..
huwah.. lambat tol aku bangun... semalam gi jenjalan ngan hisham(sepupu aku) balik kul brp ntah,
tgh ari ni kne p kat eneos(area one-u) lak.. tinted kreta makcik aku... so pepagi ni kite ronda2 dlu.. cari makan.. pastu p ngorat jabs.. lalala...

lebih kurang kul3 sampai kat one-u.. antar kreta.. pastu gi ronda2 plak dalam one-u.. sbb??? kne tunggu sampai 4 jam.. kne plak ramai yg nak tinted arini.. adoi.. xder ari lain ke korang nak tinted.. sebenarnye aku nak ronda kat tmpt lain.. hehhee.. one-u ni bkn best sgt.. lalala.. tp terpaksa gak la..

pasni xder panas2 da... hehehe..

sampai umah lebih kurang kul8malam... pastu mandi.. siap2 nak jumpe member lame aku.. skrg duk sepang.. opppss... bkn aku p kat dia ok.. tp dia dtg kat aku.. huhuhu... x daye da nak p sane.. letih maaa.....

trip 2 putrajaya

Jumaat 24hb 8.30malam

aku dapat panggilan... erm erm.. kne p putrajaya gak malam ni.. adoi.. perasaan malas berjalan tuh tetiba muncul.. hehehe.. sebab??? mase tuh mata dah lali.. tp mengenangkan makcik aku yg kat sane.. aku kuatkan semangat tuh ( chewah btol ke ni ngah?? hahahha)

mase ni bersiap sambil lewa jer.. sbb plan nak gi sehari jer.. sabtu malam leh balik... tp last2 melekat sampai ari selasa... hehehe...

lebih kurang kul 11.30malam dari kemaman.. bertolak ke p"jaya..
sampai kat cherating singgah makan dlu... ni yg melengah2 kn masa.. last2 kul1.30pagi dari cherating... pergh.. giler lambat aku bertolak ke sane.. mau sampai lewat pagi... xpo xpo.. best jenjalan waktu nih.. lagi pun ader org yg drive.. wakakaka... aku jadi co-pilot jer la... sape yg drive??? ehem.. budak ensem.. nak tgk gamba dia ader kat bawah nnt.. name dia e-din.. bkn e-dagang tau... tapi e-din... hahaha...

nak jadikan citer... kite org sampai putrajaya lebih kurang kul 3.30 pagi.. termasuk pusing2 makan buah langsat... lalala...
sampai2 jer kat umah makcik aku.. pekena air panas secawan.. pastu trus lentok... bkn pe.. kul 8pagi da kne wat kije.. adeh.. letih2.. nak oksigen lebey...

sabtu 25hb 8pagi - 5ptg ( wat kije sket.... disebabkan terlalu penat aku xyah cite la... hahaha)

sampai kat umah makcik aku.. mandi2 coz e-din da nak balik... aksi2 e-din sblm balik sempat aku snap... kui3... dia ni mmg lawak sket...

umah makcik aku waktu senja.. giler best lepak sini... ni yg buat aku melarat sampai ari selasa.. lalala...
e-din yg sengal... jalan mcm sindromdown.. hahhaa
ape ko buat ni e-din hah???
tuang air anggur ngan air 1double D dlm kreta (e-din yg reka air ni)
kononnyer macho ke ni?? hahaha
ko mmg sengal e-din...

mase ni e-din da siap2 nak balik terengganu... aku je x nk balik.. sbb nak stay kat sini dlu.. huhuu.. nak ngorat awek2 kat presint9.. lawa2 o0o0o0...

Tuesday, July 21, 2009

bersantai d' pantai

tgh syok2 tdo.. ader panggilan yg mengacau...
cacing call.. ajak dating tepi pantai...
kateyer nak wat bbq..
aku pe lagi.. bab nak wat bbq ni mmg fav aku la.. nak2 lau makan free.. lagi la laju.. lalala...

kul 1 cacing da sampai depan umah..
aku sound kat dia..
nape awal sgt nak pegi..
dia balas balik.. "habis tuh ayam2 sape nak perap? sape nak kerat ayam? sape nak sedia barang?"

huwaaaaahh.. terkena gak aku.. aku ingatkn aku dijemput utk makan jer.. rupenyer kne wat keje skali.. tp xper.. keje sonang jer tuh..

sampai umah cacing.. dia p dapur dlu.. aku terkebil2 kat ruangtamu dia.. tetiba dia panggil aku.. baru nak rehat ( ngulor dari wat keje) keh3...

so.. kat dapur.. kite org bg kerja.. sama adil..
potong ayam - cacing
bersih ayam - cacing
perap ayam - cacing
sedia bekas - cacing
sedia bekas bbq - cacing
sedia arang - cacing
masukkan barang dalam kereta - cacing
sampai nak kuar, bukak pagar pun cacing... hahaha...
keje aku??? berat sket la... tukang tgk jer.. lalala...

sampai kat pantai baru la aku kne wat keje..
tukang hidup arang - aku
tukang masak - aku
tukang makan - mesti la aku gak...
tukang snap - aku

kat sini ader gambar yg aku snap kat pantai teluk kalong tuh... lawa pantai dia.. tgk2 la ekk..

indah permai.. cheeewaaahh....

tgh syok2 hidupkan arang tetiba ahli majlis perbandaran kemaman datang.. isk.. cuak gak mula2.. pakai kot hitam.. aku risau gak.. aku ader wat kotor ker kat pantai ni.. adui.. xkn la nak kne saman lak ngan majlis perbandaran ni.. mula2 dia check kat tong sampah.. tak tau la dia wat ape kat situ... aku curi2 snap.. sampai dia x perasan... nak tgk?? meh scroll...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Pekerja Majlis perbandaran kemaman... dia check kat tong sampah...
masa ni dia dtg dekat ngan aku... agaknyer nak tanye pasal ayam yg aku bakar kot..
penolong bos... yg hitam td bos..

hahaha... saje je snap gamba kambing ni.. sbb kambing ni suka kat elyn.. dia kim salam kat elyn.. dia tanye nape elyn x dtg,
cacing dengan aksi 18SX
zack dengan aksi melopong
dorang mandi.. tapi aku duk kat darat sowang2.. sedey2..
aku sowang2 jer tinggal... xper.. koya amik gamba jabs.... lalala

lepas dorang mandi.. ader aktiviti wat istana pasir.. hahaha.. syok2... aku tukang snap jer
ni ha gamba istana pasir yg dorang wat...


Pemandangan Indah Pantai Teluk Kalong

Tepat jam 7 Kite org balik ke umah.. nnt wat lagi yer cacing.. ajak awek2 cun lak.. lalala...
sape2 nak join leh contact angah,, ahaks...

Sunday, July 19, 2009

Carwash

Arini boring tahap cipan.. Semalam br balik dr o.s.. Letih giler.. Arini jenjalan kt bndr.. Xtau nk g mane.. Last2 g carwash. Anta ambulance utk dibersih.. Aku update blog sambil2 tgh org basuh ambulance neh. Hehe.. M0od nk snap pun tarak.. Nk tulis panjang2 pn x best sbb screen hp ni x sebesar m0nitor kt umah. Huhu.. Sambil2 tgu ambulance kne basuh aku update la sket bl0g ni.. Boring tahap cimpanzi garu kepala ni.. Pasni xtau agi nk g mane. Jalan2 cr pasal kot.. Wargh.. B0ring..

Wednesday, July 15, 2009

huwaaahhhhh.....

dah seminggu agaknyer aku x update..
huhu.. skrg pun x tau nak update ape.. pikiran sekejab...

Monday, July 6, 2009

floating



Floating
malam semalam duk lepak kat floating...
makan2 kat situ ngan member2...
duk gelak2 sampai x hingat meja sebelah.. semua duk pandang2 jer..
lepas 3jam melepakkan diri kat situ.. kito worang pun balik laa.. sbb tokei kedai dah muntah hijau tgk kite org lepak lame2.. hahaha...

pastu.. satu peristiwa yg kurang hasam telah berlaku...! kejadian ni berlaku btol2 kat jeti restoran 2.. mmg hampeh..
tgk ape dah jadi... bukan tgk sportrim yg comel tuh.. tapi gamba yg dibulatkan tuh...

meh scroll ke bwh.. tgk dengan lebih dekat,
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"hahahaha... ape dah jadi ngan aku ni... mane sandal aku sebelah lagi...
blh korang xplain kn x??

Sunday, July 5, 2009

kne tag ngan NatasyaFellina

aduih.. panjang giler kne tagged.. ni pun pilih2 jer. x larat nak jawab banyak2.. lalala~
ape2 pun mekasih NatasyaFellina

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you.
At the end,choose 25 people to be tagged (sape yg masuk sini aku nak tagged terus so x yah la nak pilih2 hak3...) You have to tag the person who tagged you.


WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: beer root beer root beer root beeroot
2. Last phone call: ring ring.. halloooo.. owh.. wsalam... (mak aku laa)
3. Last text message: "set,, jumpa di sinun"
4. Last song you listened to:lagu kat blog NatasyaFellina
5. Last time you cried: last night (tipu jer nih)


HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: ntah ler...
7. Been cheated on: pk jabs...
8. Kissed someone & regretted it: hari2 (sambil siul) wakakaka... tipu jer.. cium kucing ader la
9. Lost someone special: Yes.. ( my nenek belah abah :(
10. Been depressed: (garu kepala)
11. Been drunk and threw up: never never never

LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. Green
13. red
14. Yellow ( yellow yellow, hu tats?)

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: Yeap 13-02-2009 (ang ang ang)
16. Fallen out of love: neber...
17. Laughed until you cried: yesh
18. Met someone who changed you: Yess
19. Found out who your true friends were: Yes
20. Found out someone was talking about you: Uh


wah.. x larat dah.. cukup 20 dah.. nnt sambung balik....

Saturday, July 4, 2009

alone @ cherating

arini kuar jenjalan..
1st pusing2 kat bandar... pastu tetiba tringin nak p kat cherating(tringat kenangan silam)
so ape lagi... gentleman start ur engine...
sampai je kat cherating siyes ramai giler org...

ermm.. nak gi jalan tepi pantai sowang2 x tergamak.. nnt org cakap jiwang karat lak.. x pun gile meroyan sbb awek xder, hahaha.. baik aku lepak kat kdai jer. oder air nyor muda (kelapa muda lor) sambil minum dpt tgk awek2 cun yg melintas. pastu ape lagi.. peewwiiittt (eksen jer lebey)

aku snap dari dalam kdai..
snap diri sendirik lak..
air nyor muda... sluuurrrpppp...

tgh duk lepak2.. tringin nak p snap dari dekat lak kat pantai 2...
baru jer nak gerak.. tetiba.. nampak laa sorang mamat ni duk lambai tangan..
hadoooii... member lame.. leh plak jumpa dia kat pantai ni.. mood nak snap baru je dtg.. potong stim tol.. xper2.. len kali leh snap lagi.. ape lagi.. aku pun p la kat member aku ni. dia pun sorang gak.. hahaha.. tp, dia tgh tgu awek dia sampai.. aku lepak ngan dia sampai la kul7.. cuaca pun dah gelap.. angin giler kuat. ni mesti ujan lebat jab agi.. so, sblm ujan baik aku blah dlu dari pantai ni.. kang x pasal tsunami datang lagi.. huhuu... aku tgk pokok kelapa pun dah macam nak tercabut jer.. xleh jadi ni.. jom balik..
siyes angin kuat.... dengan aku skali rasa nak terbang...

alone...

hak3... alone kunun...
N3 sblm ni dah ckp kn.. nak p enjoy lepas nenek aku kuar dari hosp...
so ape lagi kite enjoy (sambil tiru cam gaya puteri)
pepagi lagi dah mangun.. enjoy punya pasal...

3-07 8.00 a.m
dah siap mandi2 trus bertolak ke kuantan..
opppsss... x sempat nak p enjoy kne singgah kat pelabuhan kuantan dlu...
ape tujuan?? ntah la.. kne tunggu org.. xper.. stakat tunggu jer.. xder hal..
sampai pelabuhan kuantan lebih kurang kul 9.30..
sampai kat gate jer.. snap dlu 2 keping..
ape lagi.. tgu kat parking la.. huhu.. lame gak nunggu kat sini.. siap tertdo agi dalam kreta.. x yah citer la ekk nape aku x kuar dari kreta.. yang pastinyer aku p sini pakai selipar jer.. kasut xder xleh la nak masuk.. itu salah satu alasan aku utk xnk masuk dalam.. hahaha... pastu terjaga sejam kemudian... wah.. bengkak mate...

snap satu.. abaikan mate aku tuh okei.. mate x cukup tdo...

dah selesai kat situ jom kedarah la ok.. nak makan ape tgh ari ni ekk.. ermm.. kat sini la...

makan nasi kandar la tgh ari ni... lapar giler... air plak.. tuh haa.. air tuh laaa... bleh?? kui3...
dah settle2 makan... mesti korang tertanya2 nape x snap gamba makanan aku kn...? ni haa jawapan dia.. bila makanan da sampai jer trus melantak.. x hingat punya.. perut dah lapar sgt.. dah abis baru la tringat nak snap.. wawawawa.... xnk la snap pinggan kosong.. jom bertolak ke kuantan.. dari pelabuhan ni 20minit jer dah sampai...

yeshhhh... dah sampai kuantan.. destinasi pertama.. megamall dlu.. nak wat ape ekk kat sini??
ni haa... kite p kat sini dlu... nnt kang x sempat lak...
tgk wayang la.. hehehe. citer ape ekk.. ermm.. pk dlu... (sambil garu kepala)
hah!! dah dpt.. kite tgk citer ni ok..
hehe.. ice age.. giler best.. tapi nape tiket satu jer?? dah N3 aku ni alone.. kne la satu jerk.. hak3..
mase beli tiket ni ader byk mase lagi... wayang start kul 5.40.. giler lambat.. dah yg tuh jer ader.. yg len sume tinggal sit yg depan2 jer.. x nk ah aku.. buat sakit leher jer... jadi.. sblm tgk wayang.. kita ronda2 dlu.. tgk aweks2 cun.. org laki ni biasa la kn.. dah name laki.. xkn la ronda2 nak tgk jantan jambu lak.. wakakaka.. x kuasa i nyah...
lepak dalam bowling.. hahaha.. kan dah ckp.. ader awek cun dalam ni.. siap main bowling agi.. pakai tudung lak tuh.. aku ape lagi.. kuar hp senyap2.. pastu snap snap.. sekeping dah la ekk aku letak.. kang x cukup ruang lak aku nak masukkn gamba org main bowling nih.. yg pastinyer awek2 tuh tgk aku muka masam jer.. pergh.. muka aku ni muka jahat ke hah??

xper.. jom kite kuar dari sini... lepak kat len plak.. destinasi seterusnyer...
hahaha.. bleh dalam ni?? x tau la lame mane duk dalam ni... yg pastinyer kuar dari sini trus p tgk wayang... huhu..

selesai tgk wayang jer plan nak p kat len plak.. boring dowh...
nak lepak katne ek... haaaa.. kite p sini lak... scroll down...
sini jer la.. hak3.. dah x tau nak p mane..masuk kul 7.41p.m

cam biasa.. ronda dlu.. tgk awek2 cun.. hahaha.. dah selesai cuci mate ape lagi... singgah kat sini dlu sblm balik... kat mane ekk... scroll down lagik...

wah x tau dah nak citer ape... idea dah kosong sebenarnyer.. bkn pe.. mase tulis N3 nih.. act aku pun nak kuar.. hahaha.. Enjoy lagi laaa... cuma x tau lagi nak p mane.. xper.. tekan je pedal minyak.. rase tmpt tuh best kite benti okei...
jumpa lagi.. tata titi tutu.....