Sunday, June 28, 2009

yea yea.. dpt topi



ailaik transformers.. hahaha... maceh pade yg bg topi ni.. nnt bg robot dia lak k...

Friday, June 26, 2009

Penoreh bergaya kena samun

SEREMBAN: Gara-gara mahu bergaya ketika keluar menoreh, seorang wanita kerugian lebih RM5,000 apabila barang kemas dan telefon bimbitnya disamun tiga lelaki di sebuah kebun getah di Sendayan dekat sini, kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Sembilan, Asisten Komisioner Mohd Zaki Masrof, berkata tindakan wanita berusia 42 tahun itu memakai barang kemas termasuk gelang, rantai dan subang serta membawa telefon bimbit menarik perhatian tiga lelaki yang mengekorinya hingga ke kebun.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, tiga lelaki berkenaan yang menaiki dua motosikal, menendang dan menampar wanita itu sebelum merampas sejumlah wang tunai, barang kemas dan telefon bimbit mangsa.

P/S : lau nak bergaya pakai jer rantai manik (lawa ape warna warni) org nak rompak pun pk 40kali.. pastu jgn bawak duit cash byk2. pakai debit card.. ( zaman dah canggih kn) telefon bimbit lak pakai yg leh baling kat anjing tu.. lau kne ragut leh baling kat peragut kompem mati kat situ jer..

satu lagi.. yg jadi peragut ni apesal? dah xder keje lain nak buat?? lau nak jadi jahat skali pun p rompak kat israel tuh.. khinbi btol la para peragut ni.. kecik2 xnk mampus.. dah besar mula nak jadi peraguts..

suri rumah....

ermm.. arini aku kne jadi suri rumah...
mak kne duk hospital jaga nenek..
aku lak kne jaga umah.. plan nak gi jenjalan kat KL kne tangguh..
aduyai...

nak wat camne.. dah nenek aku sakit.. lau x.. kompem dah jenjalan kat KL..
tgk ang ang ang KL..
hehe..

xper.. next time la planning plak..

so.. arini ape aku kne buat??? huh.. x tau ni..
kne la call mak aku...

aku : mak, arini angah kne wat ape??
mak : kamu pegi pasar la.. beli ikan, sotong, pastu sayur sket..
aku : ayam x nk beli ke??
mak : hari2 ayam.. muka kamu pun dah nak jadi mcm ayam..
aku : ok ape jadi ayam dari jadi muka pecah umah..
mak : banyak la kamu.. dah pegi cepat.. tgh ari sket amik mak kat hosp.. tgu mak call dlu..
aku : ok.. klau blh cepat sket.. angah nak gi jenjalan plak..
mak : x payah mengade pegi jalan2.. duk umah je arini..
aku : x bujang la duk umah jer..
mak : dah2.. mak xleh ckp lame2 ni..
aku : yela2.... angah nak pegi dah ni..
mak : ok.. assalammualaikum..
aku : wsalam.. ( anak yg baik ni)

hmm.. sampai kat pasar x tau nak beli ape dlu...
lawa gak pasar ni ekk.. yg kurengnyer.. awek2 cun xder dtg lepak sini...

ape yg aku beli??? hehehe... ikan selayang, ikan kembung, ikan aya, ikan selar kuning.. hahaha.. btol ke ni aku kne beli byk camni??? pastu sotong lagi... sayur sawi, kangkung, bayam, kobis manis.. isk.. cam melampau jer aku beli ni..


JAM 11 Pagi..


mak aku dah call... suh amik dia..

mak : kamu ader kat mana?
aku : kat umah la.. knp?
mak : dtg amik mak.. mak nak balik dah ni..
aku : ok.. mak tgu kat bawah la ekk.. angah x naik atas la.. lagi pun bkn waktu melawat..
mak : mak ader kat bawah dah ni..
aku : ok.. tgu la jab..

ni la hosp.. hehehe

sampai je sini.. mak aku suh gi satu tempat.. amik result ape ntah.. nk kne bg kat doc..
aku pun pegi la... destinasi seterusnya...
aku x tau la utk ape ni.. tp dia main scan pyot nenek aku..
so, aku kne amik result dia.. bg kat doc.. keje aku ke ni?? xleh ke lau doc tuh amik sndiri? hehehe
elyn.. cube bgtau sket.. bilik echo ni utk ape?

pastu sampai je kat umah.. mak aku tanye brg yg aku beli 2...
aku pun ckp la ader lam peti... pastu mak aku sound...
" angah.. nape x borong semua ikan kat pasar tuh?? ikan byk2 ni nak wat kenduri ke hape?"
hahaha.. kn dah kne.. byk sgt ikan aku beli..
tau aku jawab ape?
"mak masak semua ikan tuh.. kita bawak p hosp.. bg nurse makan"
hahaha..
mak aku ckp.. " haaa.. menjawab plak"


kena tag ngan Lara

kne tag ngan lara sal name ni..

A: loves to laugh
B: crazy at times
C: cute
D: smart
E: has beautiful eyes
F: wild and crazy
G: sexy
H: gives good hugs
I: very hot
J: likes someone
K: is very athletic
L: very good kisser
M: easy to fall in love with
N: very trustworthy
O: has the best personality ever.
P: popular with all types of people
Q: has a smile to die for
R: will make a good boyfriend or girlfriend
S: likes someone
T: very opened minded
U: is loved by everyone
V: not judgmental
W: very sexy
X: never lets people tell you what to do
Y: nice butt!
Z: makes dating fun

saya punya ; angah


A: loves to laugh ( hari2 duk gelak)
N: very trustworthy ( erm erm.. ye ker ni)
G: sexy ( seksi??? seksa ader laaa.. keh3)
A: loves to laugh ( ngigau gak malam nnt)
H: gives good hugs ( sape2 nak hugs??? meh sini)

angahbjork nak tag :

elyncomel
budak.baek (nuna)
penyu (wani)
are'ja (be a good girl n shut up)
eyda chan (EyDa PreTTy aWkwaRD)
diFa
pastu sape2 yg dtg menjenguk sini...

mekasih lara...

Thursday, June 25, 2009

3 kembar berdialog

Al-kisahnyer ader 3kembar ni,
dorang duk borak2 dlm pyot mak dia..
dialog dorang lebih kurang camni la kot...

kembar 1 : nnt bila besar aku nak jadi arkitek la..
kembar 2&3 : kenapa plak??
kembar 1 : sbb perut mak kite ni kecik sgt.. aku nak besarkn sket..
kembar 2 : aku plak nak jadi pekerja tnb.. sbb perut mak kite ni gelap sgt..
aku nak letak lampu2 yg warna warni.. bg nampak meriah sket..
kembar 1&3 : bagus tu...
kembar 3 : aku plak nak jadi penyiasat persendirian....!! (dengan nada yg marah)
kembar 1&2 : kenapa plak nak jadi penyiasat?
kembar 3 : aku nak siasat sape budak botak yg selalu keluar masuk perut mak kite ni..
pastu plak asyik muntah jer dalam ni...
kembar 1&2 : !!????

Wednesday, June 24, 2009

lata chemerong

kepada peminat2 air terjun..
aku cadangkn korang p kat sini..
mmg best giler..

air terjun dia dari jarak 50KM dah nampak.. pergh. giler tinggi..
mujur x giler jer aku ni..


Tuesday, June 23, 2009

kempem derma dadah

hahaha...
tgh duk surf internet aku duk jumpe gamba ni...
semuanya gara2 silap cetak...
jom heboh....

perkataan yg selalu org suke cakap..!

Adakah kite perasan? apabila kita (merujuk kepada masyarakat Melayu) bercakap, kita sentisa menambah perkataan atau bende2 seperti di bawah.

1.) Hoi, ko nak pi mane?

2.) tol la ko ni!

3.) woi! , jangan lari!

4.) eh, ko rupenye, , ingatkan sape tadi.

5.) nak wat ape skrang ni, ?

6.) woi !, nak gi mane tu?

Adakah kite insaf? akan insafkah kite? mari kite same2 berpikir

Monday, June 22, 2009

love love love...

I must be crazy now
Maybe I dream too much
But when I think of you
I long to feel your touch

To whisper in your ear
Words that are old as time
Words only you would hear
If only you were mine

I wish I could go back to the very first day I saw you
Should've made my move when you looked in my eyes
'cause by now I know that you'd feel the way that I do
And I'd whisper these words as you'd lie here by my side

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

So today, I finally find the courage deep inside
Just to walk right up to your door
But my body can't move when I finally get to it
Just like a thousand times before

Then without a word he handed me this letter
Read I hope this finds the way into your heart, it said

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

Well maybe i, I need a little love yeah
And maybe i, I need a little care
And maybe i, maybe you, maybe you, maybe you
Oh you need somebody just to hold you
If you do, just reach out and I'll be there

I love you, please say
You love me too
Please say you love me too
Till the end of time
These three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together

Oh, I love you
Please say you love me too
Please please
Say you love me too
Till the end of time
My baby
Together, together, forever
Till the end of time
I love you
I will be your light
Shining bright
Shining through your eyes
My baby

Sunday, June 21, 2009

sepupu aku yg cumel..

arini(sabtu 20-06-2009) rombongan dari melaka ngan jb ader dtg umah aku..
ermm.. dtg tgk nenek aku yg dah x berapa nak sihat..
yg ciannyer cik zul(pakcik aku) drive dari melaka-jb-mersing-kemaman..
fuh.. lau aku la.. mau patah pinggang..

dorang sampai umah dalam kul9 malam..
dorang sampai je kat kemaman.. aku roger pakcik aku..
aku : salam cik zul, letih x ni?? (ayat nak ajak poya2)
pakcik : wsalam.. xder la letih sgt.. tp nak rehat kejab. ape prog malam ni?
aku : camni.. angah kat luar ni.. cikzul rehat dlu.. pastu kite p poya2 la..
pakcik : ok set.. poya2 ok.. jgn angah poyo dah la.. cik zul tgu kt umah ok..
aku: beres.. roger n out..

AHAD 21-06-2009

pagi2 lagi dah nak kuar..
1st skali kne p hosp.. bawak nenek aku..
cam biasa.. ari ahad amik darah dlu.. rabu ni plak baru jumpa pakar..
fuh.. letih..
yg ikut p hosp kali ni.. pakcik aku ngan makcik aku yg kembar tu..
sampai jer hosp... aku tinggalkan makcik aku ngan nenek.. dorang jumpa doc..

ehem.. aku ape lagi.. cari pakcik aku la.. dia parking kreta kat mane ntah..
aku kuar je kat pagar hosp.. jumpe pakcik aku..

pakcik : dorang dah masuk ke?
aku : a;ah dah masuk.. tgh tgu giliran...
pakcik : xper ke parking kat sini( btol2 kat pili bomba)
aku : xper.. xder hal.. habis2 kne saman..
pakcik : habis angah parking katne?
aku : tuh.. kat line kuning tu..
pakcik : xper ke??
aku : xper.. wat x tau jer...
pakcik : camni la.. kite p minum laa... dorang pun lambat lagi...
aku : ok set.. kite lepak hai peng la.. pekena kopi.. amacam..
pakcik : pakcik ok jer..

( lame la jugak aku ngan pakcik aku lepak kat hai peng 2.. )
tgh2 duk lepak ngan pakcik aku.. ader satu call masuk... ermm.. sape ekk??
bleh plak dia panggil aku nyah... xper2.. tgu tau angah sampai sane ekk..
angah lempang laju2.. mulut xder insurans tol..
nak je sekeh2 dak tuh.. tgu ekk.. nnt kne la pelempang cap ang ang ang..

pas2 settle kat hosp.. makcik aku ajak aku p beli barang2 plak..
jadi kat hosp tuh kite org berpecah.. pakcik aku bawak balik nenek aku..
aku ngan makcik2 aku plak gi bli barang sket kat tunas manja...

fila.. spupu aku.. tgh pegang ape 2...
ni haa... mainan dia upenyer.. siap ngan kasut.. alat2 makeup..
sampai kat umah pun masih duk pegang mainan dia.. xnk lepas o0o0o...
mmg xnk lepas ni...
sampai nak balik pun duk pegang lagi...

IMAN DTG

sblm dorang bertolak balik tuh..
kak ipar aku sempat dtg.. nak jumpa dorang...

yg syoknyer iman ader skali.. hak3..

arini cam biasa aktiviti iman.. main ngan kucing laa.. pantang sgt..
kali ni bg dia anak kucing plak.. bkn men suke lagi..
nah.. amik anak kucing ni..
kuci kuci... miow miow..
hah... dah start.. skali dia pegang.. menjerit anak kucing tuh.. keh3.. cian lak.. trus gi simpan anak kucing 2...
bg kucing besar lak.. tuh.. dia bg kucing tuh makan tembikai.. hahaa..

Saturday, June 20, 2009

mari pekena sup tulang

tgh2 malam ni rase nak makan plak..
kebetulan ader plan nak kuar malam ni..
trus singgah kat cendor.. pekena sup tulang.. nyam..

sementara menunggu sup sampai.. meh minum air nih...

teh ais layer..

sup dah sampei... meh kedarah...
manja2 lak nak main suap...
yg ni pun nak main suap gak...

dah siap kedarah ape lagi... balik umah laa... keh3..
sblm nak balik tu.. terjumpa lak member baik elyn ni hah...
dorang ni slalu je kutuk2 elyn.. sian lak kat elyn..
sampai x cukup tanah elyn lari bila jumpe member baik dia ni..
nak tau sape?? tgk bawah ni...
haaa.. ni la member baik elyn.. ang ang ang...
tuh.. sekor dah ready nak menyudu... ang ang ang... cute giler..
yg peliknyer.. malam2 duk main tepi jalan beso ni nape... cari nahas ker..

Wednesday, June 17, 2009

entry meraban...

x tau la ape aku nak mengarut malam ni..
phe rha sha an bhu shan..
smua duk ngadap tv.. tgk movie ape ntah.. dokrok(the rock) berlakun..

serba sedikit mood aku tgh hilang nieh.. ntah lerr....
duk memikiorkan mslh2 negara.. ( bila la aku nak jadi PM ganti najib)

sebut pasal mslh... smua org ader mslh.. x kire kecik, beso, sederhana beso.. sederhana kecik..
kompem smua akan ader mslh.. yg pastinyer.. cara dorang handle mslh tuh.. adakah dorang akan guna cara mcm mcgyver terperangkap dalam loji kumbahan.. tuh hak masing2 kan..

ape aku meraban nih??

arghh.. mental probs ke aku ni?? xper.. arini aku kuarkan tips sal couple.. walaupun aku single mingle lagi... x salah kn utk bagi tips.. hehhee.. nih tips nak tgk camne couple korang tuh dah boring atau x utk bercouple ngan korang..

lau korang rase pasangan korang ader menunjukkn tanda2 berikut.. sila ambil langkah2 keselamatan.. jumpe la mazidol akmal sidek atau pun zakiah anas utk nasihat2 yg bernas... ngeh3..

pertama- selalu jer bagi alasan bile nak kuar berdating...
contoh: ermm.. sorry ekk arini i terpaksa bawak kucing i bersalin kat hospital.. i rasa kucing i nak beranak kembar 4 kot.. i risaukn kucing i.. ermm.. u kuar la ngan member2 tgk badut sarkas yer.. i benarkan..(nak mengatal pun xper.. i x kisah pun)

kedua- dengan selamber katak menekal awek@pakwe lain depan pasangan
contoh : u.. duk sini jab ekk.. i nak jumpe adik member i kat depan tu.. i nak pesan kat dia.. suh member i tuh bayar hutang.. u duk sini ekk.. jgn ikut i.. nnt dia lari.. i ssh nak kejar.. u tau la i ni kaki x kuat.. lau kaki mengayat mmg kuat.. u tgu tau.. lau u ikut.. i cerai u talak 8.3...

ketiga - ade je kesalahan yg kekadang tu memang sesaja carik pasal nak gaduh. Kononnye nk bagi signal yang korang xde kesefahaman
contoh : u!! kenapa pegang tangan i?? kn i dah ckp dalam phone sblm kuar td.. tangan i alergik skrg.. dah rase gatal2.. dah la u.. klau nak pegang sgt tangan.. u p pegang tangan org utan tuh.. menyampah giler la camni.. asyik2 nak pegang tangan.. kang i siku u tambah ngan penerajang cap kaki 3 saje je dpt masuk hosp free... u nak ke? dah la... anta i balik umah nenek i skrg...

keempat- lebih banyak menghabiskan masa ngan kawan2
contoh : u.. arini u nak ajak i p tgk wayangkn... i rase x dpt teman u la.. u ajak la jiran u ekk.. arini member i ajak i pergi masjid la.. ader majlis korban ( bkn raya haji pun.. agak2 la beb..) pak haji dah tempah i utk pegang kaki lembu 2... boleh ekk.. i nak buat amal sket...

kelima - kalo jumpe pun asyik ajak makan kat kedai mamak jer. Lepas tu terus balik.
contoh : u.. arini kite makan kat kdai mamak k.. i rasa nak makan mee mamak jer.. ngidam sgt2..
(dah sampai kat kdai) mamak.. mee mamak tapau dua... (alasan) u.. kite tapau ekk.. i sakit perut la.. nak kne balik cepat.. nnt x sempat lak.. u gak yg malu.. mcm ni.. u makan kat umah u... i makan kat umah i ok...?

keenam - bile tepon maleh2 nak angkat....seploh kali dia tepon bru skali angkat...
seploh kali dia anta sms kita reply sekali je..
contoh : u... sorry sgt2 td.. mak i gunakn hp i utk basuh pinggan.. sbb tuh mase u call sampai 9 kali tuh i x sedar.. sorry sgt2 ekk.. nnt i belikn span baru kat mak i.. mak i ingat hp ni span basuh pinggan dia la... sorry ekk u...

ketujuh- klau bjalan berdua pandangan x sehala, sorang kiri.. sorang kanan
contoh : u.. mse kite jalan nnt.. u tgk kiri.. i tgk kanan.. bukan ape.. i nak kite hati2 mase kite berjalan nnt.. mane la tau kot2 ader jurujual nak promote barang2 dorang.. leh kite lari cepat2.. ingat tau.. u tgk kiri.. i tgk kanan.. lagi satu.. xyah pegang2 tangan ekk.. tangan i baru sapu lotion la.. takut kne kurap..

kelapan - bila bercakap dalam phone.. klau boleh nak je cepat letak
contoh : u.. i ader hal penting nak kne selesaikn ni.. makcik i dah nak bersalin (padahal mak dia anak tunggal) nnt la i call u lagi k... plz u jgn majok2.. lau nak majok.. p mampos la u.. wakkaka...

cukup la 8 tips ekk utk arini.. mate pun dah ngantuk... dorang pun smua dah tdo.. tinggal aku sorang je x tdo lagi... sok ape program ekk.. ermm.. nak cari kayu... nak cari kayu.. nak cari kayu.. nak cari kau.. nak cari kau... nak cari kau... kau nak cari aku.. aku nak cari kau... ZzZzZZzzzzzzzzzzz.....

Sunday, June 14, 2009

minum petang

ermm.. lepas abis p kenduri kawen kite org planning nak gi minum petang..
tp x tau katne.. bincang2 punya bincang.. kite org stuju nak gi kat sini..

menuju destinasi
sblm sampai ke destinasi.. kite org p tgk menatang nih jab.. xtau la haper..
sape pandai? teka ah.. hadiah dia sugus.. cepat2..
aku minum air nih jer.. x tau air ape. main order jer.. asal leh minum jadi la..
cacing termenung... sbb air cincau susu xder..
selerak meja... wakakakaka

Wednesday, June 3, 2009

cara buat cacing celup cepung

langkah pertama...
sediakan tepung secukup rasa...

pastikan cacing yg nak dicelup dalam keadaan segar
taburkan tepung secukup rasa dibahagian kepala cacing...
gaul sampai sebati...
gaulkan dengan sedikit air masin( lebih afdal air pantai)

dah siap.. goreng sampai masak.. bagi upin ngan ipin makan...


NyAmmmm... nYaMMMM....
(p/s: gamba ni aku cilup dari internet jer.. xder kne mengena ngan ahli keluarga kami)

kak eti kawen..

30hb 5 2009,
hari bersejarah untuk kak eti.. kak eti, tahniah ekk semoga kekal hingga akhir hayat. amin..


shahirah(anak sepupu) jadi tukang kipas.. hehehe..
cute anak spupu angah ni.. cayang mucuk2 shahirah..
dari kiri: kakak ngan anak dia (fatin), kak eti ngan shuhada, ahli baru(pengantin lelaki) wani ngan shahirah..(kakak, kak eti ngan wani ni adik beradik) smua spupu aku..
senyum sakan ayah ngah ngan cik ngah sbb dapat menantu baru..
akil yg malu2 kucing duk pegang cincin ibu dia
along(abang aku) tringat mase dia kawen dlu kot..
cik ani ( my mak sedara) duk beleter pasal aku snap gamba dia..
keh3... cik ani jumpa kat presint14 k..
eri(spupu) tgh mengorat...

ummi( adik perempuan aku) tgh koya sbb aku snap gamba dia..

meriah sakan kenduri ni.. yang paling best dapat makan telur pindang..
last makan pun mase along kawen aritu.. syok2..

tapi syg.. aku x dpt duk lame kat kampung..
dtg pagi, petang kul 4.15 dah bertolak balik ke kemaman..
sowi all sbb x dpt join lame2.. bkn sengaje nak lari dari wat keje..
next time angah kawen( ntah bila) angah akan wat keje sendiri k.. u all duk bersanding ngan bini angah je k.. boleh? wakakaka...