Friday, May 29, 2009

mari melancong



tgk tajuk cam best jer kn..
tp x best pun..
huwah... nape aku dihantar kat sini...
kepala lutut aku mcm nak tercabut je bila dtg kat sini..
mane x nyer.. kne tawaf kat sini..

walaupun hanya melancong kat sini...
dengan cuaca panas..
membuat kulit aku rasa gatal2 ( saje nak mengade nih)

disebabkn terpaksa pergi kat sini..
aku melepas nak join program rebus telur kat kampung aku..
kepada sepupu2 ku dikampung sowi.. angah bukan nak lari dari wat keje k,
dah terpaksa ni... xder niat pun lari (yes lega x yah wat keje kat kampung)
tapi rugi gak x dapt join program kat kampung ni.. byk aktiviti best bila da ramai2 berkumpul ni.. potong btol laa...
xper xper... tgk la esok.. aku amik A.L. tunggu kepulangan ku wahai spupu2 ku yg cute dan ensem...
hahaha,, jangan marah boss.. esok kenduri kawen spupu daaa...
sambung ahad plak yer boss...

esok pandai2 la boss ganti tempat aku..
x susah pun boss.. pagi2 mengadap en samsul beleter..
tgh ari plak tawaf je kilang tuh.. sambil makan kuaci..


xder benda ni aku xleh masuk..
sbb pagar dia scan benda nih..
klau x pagar x kn bukak..
mcm dalam penjara jer..
nape aku x amik full gamba benda ni..
sbb ader muka aku yg menakutkan kat bawah welcome tuh..
hahaha...
dah nak sampai...
dah tentu aku duk sebelah kiri dalam kreta ni..
sbb aku x pandai memandu..
wakakaka...
dah dekat... yes yes... boleh tdo dalam ni..
dan makin dekat...
ermm.. sampai je dalam ni.. hp aku kne off...

Wednesday, May 27, 2009

telur oh telur

x tau nak update ape malam ni..
kebetulan ader keje sket ( kne amik telur)
yang jadi mangsa kne ikut aku x lain x bukan..
mastermind aka adik aku..

telur2 nih utk kenduri kawen sabtu nih..
so arini dah kne p amik.. sbb esok dah nak kne masak..
2malam nak rebus telur ni.. wat telur pindang..
ala.. telur org johor tuh.. yg rase mcm rempah2 tuh..
sekali tgk macam telur buruk..
tapi bila makan.. nyam3... mmg syok giler..
silap hari bulan leh ketagih makan telur nih..
skrg nih aku post kn dlu telur mentah..
nak tau berapa biji smua skali??
yang pastinyer x kurang dari 2ribu bijik...

nnt aku akan post plak telur pindang yg dah siap..
sape nak telur pindang?? leh email kn kat aku..
sebijik 3hinggit.. wakakaka..

sampai kat sit belakang.. sebab kat belakang dah penuh



telur2 diberi rehat dalam umah.. esok siap la ko telur..
kne rebus 2malam..
keh3...

karak di epal

selepas makan2 kat cempaka dirembulan sperti biasa mastermind kite akan wat planning...
semetara tgu matcing ambil zack kat umah.. mastermind ni rancang utk karak malam ni..
lepas tension... port mcm biasa la.. xder kat lain dah..
epal destinasi seterusnya...

sampai kat karak jer.. aku cepat2 snap gamba dorang nih...

masa ni smua duk malu2 kucing lagi...
wat2 sibuk ngan hp masing2...

sesi memilih lagu... alan pembuka tirai
baik punye alan terkangkang.. syok sgt karak..
erti kata lain.. huduh punye kangkang..

john dah ngantuk... kompem dia bla awal malam ni..
matcing malu2 kucing bila nak snap gamba dia...
seksi ke seksa dorang ni??? huh...
anak angkat samy vellu pun ikut skali.. lidah tuh mesti terjelir jer..
tuh la aku.. keh3.. xtau la sape duk snap waktu ni..
john pun dah bla waktu ni.. kne balik awal.. kunci umah x bawak..
kang x pasal tdo kat luar si john nih..

ni hah.. sedikit sedutan aksi sengal dorang ni..
akibat otak kurang berfungsi.. so dorang ni layan lagu hindustan..

Monday, May 25, 2009

pasar malam

baru balik dari lepak kat pasar malam...
cam biasa.. klau lepak mesti ader sesi kutuk mengutuk...
yg ada masa ni alan, nazri, john, mat cing dan aku...


slrrruuuppp.... asyik main sedut je cacing ni..
john asyik dengan hp dia.. awek mane ntah dia duk sms..
tunggu punya tunggu x sampai2.. last2 boleh plak salah org..
camne nih neng?

yg ni buat2 pegang hp jer.. sbb jeles tgk john sms ngan awek..
john.. mu nampak muda arini.. knape hah??
mcm 18tahun jer..

iman in da house

taraaa....
ni iman.. anak sedara along.. cute bangat..
dia dtg umah, skali ngan along n wife dia..
so aku amik kesempatan utk snap gamba dia..

byk gelagat dia nih..
bg kucing kat umah ni makan gula2..
yow yow...

pastu plak ajak aku cari yam yam.. (anak ayam)
nak bg makan biskut yg along beli utk dia...
aku plak dia x nk bg... oh iman.. pak ngah lapa ni.. bg la biskut sket..

pantang nampak kucing
dalam dakapan aku.. dia ckp jgn bg nampak muka aku..
nnt gamba dia x lawa...
dia gelak besar sbb dapat pegang kucing...

part yg paling best waktu dia nak balik..
lau salam kne cium.. siap bunyik.. muackkssss...
fuh.. tergoda iman aku...
papai iman.. jumpa lagi...

jam 5.30 pagi

waktu malaysia menunjukkan tepat jam 5.30 pagi...
aku dikejutkan dgn satu kejutan yg teramat mengejutkan...
sampai jantung aku terus berdegup laju2...
nak tau kenapa?
adik aku aka nazri.. dia kejutkan aku sbb terbau sesuatu yg yg amat mengasyikkn
sampai mampu memotong mimpi indah dia...
bila dia kejut aku jer.. dia ckp camni..

"angah jaga kat kaki tuh, sikit lagi nak kena"

aku tanye kenapa...
dia ckp kucing aku dah memerut...
tension2... tau x memerut tuh ape???
korang pk la sendiri.. yg pastinyer.. kucing aku tuh dah kejutkn aku pagi ni dengan najis wutawasittahnyer ituh... klau wangi xper la jugak...

aku dah tau sape... bila aku bangun jer..
dia ni duk main jilat2 bulu2 dia.. (tanda kelegaan)
aku dekat jer ngan dia.. pandai plak pura2 tdo.. haktuih...
xder kompromi... pappppp..... skali aku lestik telinga dia..
bagi satu pengajaran... lepas lestik telinga.. aku snap gamba dia..

klau memerut lagi pasni kompem aku kurungkn dia dalam bilik air tiap2 malam..
nak bagi pakai pampers xder saiz utk dia ni...

Sunday, May 24, 2009

budak yg selalu kne buli ngan kite org


Elyn aka cik bun aka miss koya... jangan marah ekk... suka hati angah la nak letak elyn aka ape..
lau marah2 kne letak dalam reban itik okei.. leh berkuek2 dgn itik sekati...
dia ni sorang je dak perempuan dalam geng kite org.. aku banyak nk citer pasal dia ni..
tgu entry seterusnyer la k.. elyn.. harap bersabor tgu kutukan dari angah ok..
sape2 nak ngorat dia kne temuduga dlu.. baru leh dpt no phone.. tapi pastikn sape2 yg nak berkenalan tuh tinggi dan putih... hidung plak kne mancung.. klau x jgn email kat aku paham??!!

geng jahat keempat- nazri aka mastermind aka adik aku



ni plak nazri.. ader org panggil dia en robot... aku pun x tau la kenapa..
nak kata dia ni mcm robot.. xder pun.. mgkn sbb org tuh tgk nazri ni mcm geng2 robocop kot..
pasal tuh dia panggil en robot...
pape hal pun.. walaupun dia ni adik aku.. dia ni jadi ketua utk segala rancangan jahat kite org..
aku jadi pak turut jer.. sbb x tau nak plan ape..
sape2 nak kenalan ngan dia... leh email aku.. nnt aku bg no phone dia k..
ni ikan yg dia pancing atau ikan pakcik sebelah, aku pun x tau la.. sbb waktu ni aku x join dia..
pasni.. aku akan lawan ikan yg dia dapat ni.. lebih besar dan lebih cute...

geng jahat ketiga - john aka toneng


ni plak kembar aku yg ensem...
sape2 nak berkenalan boleh la..
tp pict dia x banyak plak..
pasni aku akan snap lagi gamba dia,,
so tgu la ekk..
neng... aku tolong promot mu dah ni..
pasni klau jumpa jodoh.. jasa aku la kot...
wakakkaka...

geng jahat kedua - rizal aka cacing



ni plak matcing...
hensem.. bergaya disukai ramai... ( aku bodek jer nih)
jangan nak perasan ok...
pape hal pun... jgn lupa wayang 28hb ni.. terminator pun ok gak...


owh matcing... sori ah.. aku x sengaje capture gamba ni mase ko tgh pasang umpan tuh..
aku nampak seksi sgt sampai terseksa batin aku.. tuh yg aku cepat2 snap..
pastu ape lagi.. alang2 dah buat blog.. aku upload kn dalam ni...
glamour la ko pasni...

geng jahat pertama - lang aka alan aka jopong






























ni bonzer kite org..
klau kite org gi jalan2 dia akan cover baik punyer.. yg baju merah tuh... tuh la dia alan..
yg sebelah dia tuh.. zack aka boroi...
perut dia x sesuai ngan badan dia.. baik punye terboroi...

arghh.... idea

aku nak wat camne nih ekk..
hah.. idea dah dtg...
aku nak knal kn member2 aku dlu la...
aku akan label kn dgn name masing2..
hak3...
xder sensor pasal dorang ni.. smua aku akan citer kn dalam blog ni..
sorry geng.. aku terpaksa gunakn korang utk blog aku ni,,,
hahahha.. (gelak jahat)

test lagik...

hak3...
sesi memilih templete...
rase2 tempete ni okeh ke x?
kire ok la mcm ni... x tau dah nak pilih templete ape...
so.. lepas ni.. kite buat header plak...
cari gamba2 yg sesuai....

percubaan pertama

test test....
hari ni percubaan pertama aku buat blog....
x tau lagi nak tulis ape...
any idea???