Wednesday, October 21, 2009

baby cute... siyes cute gile baby ni...

i want my money!!

iskk.. sape la yg ajar budak ni ckp mcm ni....
huhu.. tp siyes comel + klakar bila dak ni ckp mcm 2..
tgk la.

Monday, October 12, 2009

JAWATAN KOSONG: Basic RM1800 + Elaun RM1250

JAWATAN KOSONG



kELAYAKAN :



1. SPM / SPMV / STAM

2. DIPLOMA (LEBIH BERPELUANG)



KELEBIHAN :


1. Kerja di bawah kerajaan
2. Gaji pokok : RM1800
3. Elaun bulanan (Cola) : RM300
4. Elaun penginapan RM300
5. Uniform: RM450
6. Dobi RM200
7. Percuma kursus mempertahankan diri
8. Kenaikan pangkat secara lantikan dari ketua unit jawatan dan mengambil ujian khas




Sekiranya berminat sila hadir pada sesi temuduga dan dikehendaki membawa kad pengenalan diri serta gambar berukuran passport pada 20 OKTOBER 2009 di Jabatan Pertahanan Awam Setiap Negeri.



Bagi yang berkelayakan uniform akan diberikan 3 pasang setiap seorang dan kelengkapan lain (lengkap) serta perlu melaporkan diri 60 hari dari surat tawaran jawatan.



JAWATAN-JAWATAN YANG DITAWARKAN :




LAMPIRAN SILA KE BAWAH.



















Jawatan:
1. Power Rangers
2. Kamen Riders
3. Ultraman
4. Sailormoon (wanita shj)
5.SURIA PERKASA HITAM (Cawangan Jepun)



Monday, September 28, 2009

3hari 2malam


hehehe.. 3ari 2malam.. ape nihs???
honeymoon ke angah?? xdernyer nak honeymoon..
sebenornye ari khamis aritu aku ader p KL..
jenjalan... 3ari 2malam duk sane... puas pusing2
x tau nak gi mane.. contact awek2 sorang pun x nk dtg.. last2 p layan pondan..
wakakakkaa.. xder maknernye nak layan pondan ok...
no phone si jezz plak xder.. lau x kompem aku ajak dia kuar jenjalan..
jezz bila ko nak bawak aku p jenjalan ni... dah byk kali aku turun sane...
hehehhe.. x kire.. jumaat ngan sabtu ni ko kne bawak aku.. hahahha.. paksa2 kejam..

khamis depan aku kne p KL lagi...
khamis, jumaat, sabtu... duk sane.. so jezz... luangkan masa utk aku.. wakakkaka..
duk sane x byk aku snap pict.. 2 keping jer.. tuh pun mase lepak kat t.s
duk tgk program TOTO.. TOTO kutip duit sama melayu pastu wat program utk org cina.. hahahaha.. insaplah wahai melayu...


Wednesday, September 16, 2009

tic tac toe utk follower aku sahaja

Perhatian!!!!!

haaa.. tu dia aih.. angah dah start nak wat contest dah..
mesti la ader hadiah kan... sape yg menang sahaja akan dapat hadiah!
permainan ni mudah aje... korang seme kne lawan game tic tac toe ngan computer,,, ala... yg main pangkah ngan bulat tuh.. time2 sek dlu korang mesti ader mainnyer benda ni ngan member2 korang... buat petak2 pastu sorang pilih pangkah.. sorang pilih bulat.. mudah ajer kan... so ape lagi.. jgn lepas peluang ni..

pemenang dia akan di amik kira kepada sesiapa sahaja yg dapat mengalahkan computer.. klau 10 org... 10 hadiah gak la aku bg... yg pastinyer.. korang ada follower aku.. baru dpt adiah.. hehhee.. contest ni bermula dari saat ni sehingga 1syawal... hadiah berupa... jeng jeng jeng... korang akan tahu selepas korang menang... korang leh cuba byk mane korang nak cuba.. x kisah... tp yg pasti.. bila korang dah menang 2.. sila print screen ekk.. pastu send kat aku. hehehe..

syarat2 dia sblm korang mula main tic tac toe ni adalah.. korang mesti pilih pangkah!! bukannyer bulat ok.. jgn main tipu.. sbb aku akan tau.. hehehhe.. lagi satu korang mesti komen selepas korang menang.. ape perasaan korang selepas main tic tac toe.. mudah jer kn??? so kepada sesaper x komen 2.. bermakne korang x main la game ni.. hehehee..

ok la.. x nak citer panjang lebar.. jom kite mulakan permainan!!!~











Monday, September 14, 2009

ape aku nak letak ni????

hehehe.. entry yg ntah pape..
sbbnyer aku x tau nak letak tajuk pe...
jam tepat2 menunjukkan 3.04pagi...
balik2 umah jer ader kfc bawah tudung saji..
apo laie... melantak la dlu... pc dah on awal2.. bukak pintu jer trus on pc...
huhuhu.. aku ni sehari lau x jumpe pc kompem leh demam...

abis melantak trus bukak blog aku sambil dengar radio gp-fm..
lagu je kedengaran.. dj da tdo kot.. huhuhu..

al-kisahnyer arini aku berniaga.. mmg x menang tangan arini..
org dtg x putus2.. kompem leh dpt komisyen ngan kak ipar.. lalala~
ttp kdai kul2 pagi.. pas abis siap2 kemas tuh.. pekena rokok dlu sebatang sblm balik...
baru leh main drift ngan van tuh.. hohoho..
pastu nak dijadikan citer.. x sampai 50meter aku gerak.. lalu depan kedai pakaian..
ader la sorang awek ni jaga ngan ayah dia... (sebenornyer hari2 duk usha kat dia) wakakaka..
dia paling cun kat situ o0o0o0o... selalu gak la dia dtg kedai aku ni.. beli air epal+ asam boi..
arini dia ader singgah nak beli.. tp rezeki dia xder.. sbb stok air tuh dah abis.. huhu.. cian lak dia..
ok ok.. sambung citer..
mase aku lalu depan kdai dia 2... leh plak senyum kat aku.. auuuuww.. tergoda pakcik..
aku apo laie.. slow kn van 2.. sambil senyum2 gedik manje kat dia... pastu dia ckp camni kat aku..
"bye bye abang" wahhhh.. terharu tol... wakakakak.. lepas dia ckp camtu.. aku ape lagi.. bawak van tuh laju2.. adeh.. nape aku wat mcm 2.. patutnyer aku benti kat dia... ckp mcm ni "agak2 biler kiter leh couple" wakakakak..

p/s: awek senyuman cantik dah seminggu x jumpe.. last2 berkenan kat awek ni plak.. wahh kamoo angah.. ape nak jadi ni.. xmo luah perasaan kat dia ke.. wakakkaka.. x berani aku.. al-maklum.. aku ni pemalu... (malu la sgt) tp klau luah dalam tepon kompem aku berani.. sbb x mengadap muka.. hehhe..

Sunday, September 6, 2009

award dari saifa

hak hak. mekasih saifa sbb bg award ni.. katenyer aku ni seksi.. tp yg aku nampak seksa ada laaa.. huhuhu..
katenyer kne bg teka teki dlu sblm sape2 amik award ni...
so.. aku bg teka teki ekkk...

korang wajib jawab... yg paling wajib
:: jai jezz ::
:: are'ja ::
:: lara ::
:: fara ::
:: kak anie ::
:: difa ::
:: Eyda Chan ::
sbb ape dorang ni wajib amik??? sbb dorang ni seksi dimata aku.. wakakaka..

pastu semua polower... wajib amik..

so.. ni teka tekinyer.. sila jawab....

Aku berjalan di tepi pantai, diatas pasir tanpa mencecah air. Bila ku toleh kebelakang, tiada kesan tapak kakiku. Kenapa?


sape btol.. dapat

Saturday, September 5, 2009

tag dari jezz


huhu.. jezz dah tag.. so wajib aku jawab.. kang dia duk pot pet lak.. jezz tuh tau2 la kn.. mulut pun ske membebel jer.. so dari utk mengelak dia membebel baik aku cepat2 jawab.. kang dia mengamuk dalam bahasa spanish aku nak jawab ape??? wakakakka.. jezz.. jgn marah.. saje nyakat kamoo dibulan puasa ni..

tag yg dijawab...

1. nyatakan 6 faktor menarik tentang pemberi award ni.. ( alamak 5 jer.. huhuhu )
** jai jezz seorang wanita yg memahami (bodek ni)
** suke komen blog saya.. selalu jer jadi org 1st komen.. hehehe
** selalu update blog dia.. xjemu2 update dengan tajuk entry yg suspen.. huhuhu
** seorang yg cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki
** seorang promoter blog yg berjaya.. sape nak suh promote blog sila jadi polower ngan pengkomen setia jai jezz nih.. kompem dia akan promote blog kamu sekali secara percuma.. tiada bayaran okei!! btoi x jezz..


2. setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta @ hobi diri sendiri..
** saya suka intetnet
** saya suka baca blog org lain..
** saya suka perempuan(mesti la sbb saya lelaki) huhuhu
** suka dengar lagu jiwang karat
** suka tdo lambat ngan bangun lambat
** minat berniaga
** pendendam gak laa.. (siap la sape2 yg wat saya sakit hati) huhuhu
** suka bawak kenderaan laju2 ( xkira basikal @ motor @ kreta)
** lebih pentingkan keluarga dari diri sendiri..

3. Pilih 10 rakan orang penerima award & discripe tentang mereka...

semua polower dan semua pembaca blog nih... hehehe

Friday, September 4, 2009

update hupdate

dah lame x update blog aku...
jai jezz pun dah ckp dah bersarang blog aku nih.. hahaha.. aku ingat nk tgu berulat dlu baru nak update...

so.. ape aku buat sampai x sempat nak update ni???
al-kisahnyer... bermula awal ramadhan aritu aku dah berkecimpung dalam bidang perniagaan yong tau fu.. hehehe

sehari sebelum start puasa abg aku jumpe aku.. dia nk mintak tlg aku join bini dia jual yong tau fu ni..
sbb dia dah x sempat.. sbb dah kne pergi offshore.. sehari sblm raya mgkn baru dia balik.. so sebagai adik ipar yg baik hati.. aku join la sekali.. start jual lepas berbuka.. tutup lak kul 2 @ 3 pagi.. giler ramai yg minat makan yong tau fu nih.. nak2 plak duk tepi sungai.. lagi la syok dorang makan...

pastu lak.. nak dijadikan citer... hari kedua aku niaga.. ader la sorang awek ni dtg beli yong tau fu..
aduiii.. dia punya senyuman... btol2 buat aku cair..

asalnyer aku ingat dia cuma duk jalan2 kat situ jer.. keesokan hari lak.. dia muncul lagi... senyum lagi.. cair beb.. mmg cair giler... beli lagi yong tau fu..

pastu ari ke3, ke4 ngan ke5 dia xdtg2... adui.. rindu giler plak.. mmg x nampak dia terus.. isk.. ssh hati o0o0o... masuk ari ke6... tup3.. tetiba lak dia muncul depan aku.. yehaaaa.... dia dtg lagi beli yong tau fu... ari ke6 ni.. dia asyik ulang alik depan kedai aku 4 5 kali.. syoknyer tgk dia.. hehehe..
sampai ke arini tiap2 hari dia dtg kat kdai aku.. duk beli yong tau fu.. hari2 leh tgk dia.. tp.. sampai ke hari ni.. aku x pnah lagi ckp ngan dia.. rase takot lak.. hahaha.. x pnah2 aku takot mcm 2... kak ipar aku lak suh cepat2 tanye.. wakakaka... dapat sokongan dari kak ipar aku..

isk.. esok aku kne try ckp ngan dia.. klau x sampai raya la aku xkn knal dia.. alang2 dia dtg hari2 beli yong tau fu.. huhuhu.. tp duk pk pk.. hari2 dia makan yong tau fu.. x boring ke? atau mgkn sbb dia nak tgk aku?? wakakakka.. koya koya...

disebabkan aku x tau name dia.. aku panggil dia senyuman cantik jer.. korang x caye??? huh.. jgn plak suh aku snap pict dia... kang dia ckp aku buang tebiat.. hahahha... layan ah korang.. lau snap pict aku blh la..

x sabar tgu malam sok.. yehaaa... td dari jauh dia dah senyum... adui.. lemah je jantung nih.. hak3..
esok kne try ckp ngan dia.. yes angah.. kamu boleh... hahaha..

Friday, August 21, 2009

buat duit dengan google adsense??

ermm.. act aku dah lame join google adsense nih.. since 2007 lagi...
nak kate jadi jutawan tuh idok ler... blh la buat tambahan belanja bulan2.. hehe..

so kebetulan duk sembang2 ngan salah sorang IM ni..
name dia ni cukup besar gak la dalam IM ni..
dlu dia ni la mentor aku la.. hehehe...

layak ke dia ni bergelar mentor?? pada aku mmg layak la.. sbb dia leh bg income yg cun melecun kat korang yg nak jadi anak murid dia.. hehe..

cun ke income mcm ni.. hehehe (yg pasti bukan aku punye) wakakka.. lalala~
** saje nak naikkan semangat korang yg berminat cari duit ngan pakcik google ni...

so.. sape2 yg berminat nak belajar ngan raja kamil ni..
korang klik la link kat sini wokeh...
KELIK SINI

P/S :
soal payment jangan duk pk sgt.. hehe..
kompem pakcik google ni bayar.. korang leh pilih jer nak terima payment pakai check ataupun western union..

tag dari jai.jezz ^.~

haisssyyoooo...
kne tipu ngan jai.jezz ^.~ pasal entry dia... last2 kne tag plak...

nih haa tag..aku jawab jab.. sambil pk nak tag sape... hehehe..
aku ingat nk tag ko jai.. tp xleh lak.. nnt x psal blog ko penuh ngan tag jer.. hahahha..

1. Anda rasa anda Hot..?
hot x mgkn.. lau spicy mgkn la...

2. Upload gambar kesayangan anda .
3. kenapa anda suke gambar ini .?
sebab bila aku tgk gamba ni rase mcm budak dalam gamba ni iras2 aku plak... (masa aku pakai spek jer la) hahahaha.. **koya**

4. Biler kali terakhir anda makan pizza.?
sentuh pun x okei... (menipu x habis2)

5. Lagu terakhir anda dengar .?
mat over - katak kembung (korang dengar la ekk.. ahahaha)

6. Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini.?
duk usap perut ni... sambil garu kepala

7. selain dari nama anda sendiri anda suka dipanggil dengan nama apa.?
brad pitt.. cristiano ronaldo..

8. Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.


Lara
Budak.Baek.
airmatapenyu
fara
:: mizz saifa ::
difa

Thursday, August 20, 2009

yipieeee....

hehe.. apasal yipie ni angah???
sebabnyer baru pas tgk pengumuman puasa td kat tv3... xcited sgt nak sambut ramadhan (boleh puasa penuh ke ni angah?) hahahha.. ntah2 puasa pertama dah kantoi nnt.. lalala~

akunyer target esok dah puasa.. tapi sabtu ni gak puasa.. agaknyer anak bulan x nk timbul kot.. klau timbul kompem esok puasa.. hehe..
ape2 pun selamat berpuasa semua... puasa jgn x puasa..!

Tuesday, August 18, 2009

hari yg memenatkan...

huwahhhh.... arini pepagi lagi da bangun...
pukul 6.15.. giler sejuk nak p mandi...
ermm.. sambung tdo lagi.. hehe..
sedar2 dah 7.15.. apo laie... cepat2 la mandi ala kadar... secukup rase.. hahhaha.. aku x busuk ok..
pastu trus bersiap2.. nak p ktn.. hehehe..

bertolak kul 8.. sampai2 dekat kul9..
destinasi pertama.. pasar basah kuantan.. Motif??? cari barang yg kak ipar aku pesan.. penuh tangan kiri kanan duk bawak benda 2...

pas siap2 beli brg trus menuju destinasi kedua.. permatang badak.. sungguh tension disitu.. satu keje pun x siap lagi... bengang jer.. rase nak maki2 jer mamat yg wat keje ni... janji isnin da siap.. ni selasa aku p satu keje x siap.. lepas paksa2 suh wat keje.. trus menuju ke sungai soi lak... simpan barang yg kak ipar aku pesan dalam peti dlu.. kang x pasal semerbak bau dalam kreta.. hahaha.. mau pengsan aku nnt..

pastu tgh ari.. kne p balik kat permatang badak.. sbb ader benda aku nak cancel..
adui.. mslh btol la budak2 ni...
aku p situ dorang dah hilang.. kejab jer aku tggl.. dorang dah hilang...

last2 aku call dorang je.. lau keje x jalan arini.. aku cancel..
hahaha.. kejam2... aku ckp mau bg sama cina buat ini kelija...
org melayu cakap x serupa bikin.. trus dorang ckp.. "jgn risau arini kompem boleh siap"
last2 hampeh gak.... x siap jugak... aku apo laie.. ckp camni la.. smbg esok.. pasal ari pun da ptg.. kang balik lewat lak..

sblm balik.. kne singgah sungai soi lagi.. amik barang2 kak ipar aku..
mase otw ke sane.. tetiba mcm ader benda terlanggar cermin kreta..
isk.. siap berdarah lagi... x tau la ape benda ni.. xkn nyamuk kot.. besar bebenor nyamok lau darah percik camni...

sampai umah sungai soi.. bersih dlu sblm balik.. kang takut bala krishnan yg dtg plak.. hahaha..

Monday, August 17, 2009

sebelum menjelang ramadhan

Assalamualaikum,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa
umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan kerana dia tidak
melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika
masih ada);

* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;

* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat
kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga
kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati
Allah S.W.T, Insyaallah.
'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.


senaman ringan utk para blogger

Hanya amik masa 7 minit untuk buat

senaman ringan ini utk para blogger yg dah penat mengadap pc tuh lame2...
ikut la arahan ni betul2...





ni ala taichi sikit la...

sebagai intro dan warming up..





tiru la macam ni...

untuk melegakan bahu dan leher..






wa..wa.. aaa





gerak kekanan kemudian ke kiri..





gerak ke kiri kemudian ke kanan





ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..






tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..





dah tu buat gerakan tangan dan badan...

buat macam happy aje..





kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...

buat macam takde masaalah...






buat secara aggresive pula...

jangan peduli apa orang lain kata..



hilangkan semua stress..

pusingkan kepala...

tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak...



akhir sekali

buat joget kucing...










SELAMAT MENCUBA.... =)

mencari cinta

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya…

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya…?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun…?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.

gurunya menjawab: ye, itu lah cinta…

dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan…?

guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.

pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.

maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini….?

pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya…

maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan…….
.
.
.
.
.
.
.

Kesimpulannya… janganlah terlalu memilih, tiada manusia yang sempurna di dunia ini.
Kalau dah dapat yang rasa macam ok jer tu.. rembat je cepat..

Tuesday, August 4, 2009

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri

aku mmg tertarik ngan lawak ni... x tau nape.. hohoho..

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh aje...
Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak plak rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa....yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah...sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punye.
Pemuda : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punye?
Pakcik : Yang hitam pun sama.....

Saturday, August 1, 2009

fwenship day

fara cakap arini fwenship day... jadi dia pun bg award ni kat smua member2.. ehem. aku pe lagi.. cepat2 la amik.. musti la sbb aku ni member dia gak kn kn..

sebenarnya byk yg aku nak citer pasal kisah2 kawan ni... ada suka.. ada duka.. mgkn N3 utk akan dtg kot..

apa2 pun happy fwenship day~!
utk member2 sekalian sila amik award ni gaks..



Friday, July 31, 2009

budak sengal..

haha.. aku terjumpe video neh..
nak pecah perot gak aku gelak...
budak plkn.. yg sengal.. kononnyer berlakon mcm kne rasuk.. hahhaha...
mgkn sbb tekanan kot.. kui3...

P/S : stop lagu kat sebelah dlu.. lau x korang akan serabut dgr byk2 suara...

jenjalan di cherating

arini matcing dtg lepak kat umah aku...
mase dia dtg tuh aku tgh syok lepak2 ngan spupu2 aku kt depan umah...
so dia pun join sekali la.. lepak2 sambil plan nak gi jenjalan... asalnyer kite org nak pegi mancing kat sungai... tp arini cam mood memancing tuh xder... kite org ronda2 dlu.. memula p cari kdai air tebu.. pergh.. panas2 camni mmg sesedap rase minum air tebu... sambil2 tuh leh cuci mate.. tgk2 aweks yg tgh joging.. huhuhu.. melopong gak masing2...

sambil2 lepak tuh...

aku, abg peza, abg mi, bedi N matcing duk gelak2 besar kat kedai tuh.. act mase ni tgh ngumpat.. hahhaa.. bg sesape yg xder.. korang la yg kne ngumpat.. lalala... keji owh.. jadi mase ngumpat ni x elok kite snap.. so aku x snap la.. hahaha..

lepas selesai2 lepak.. abg mi, abg peza n bedi da nak balik ke dungun... so tinggal la aku ngan cacing terkontang kanting kat kedai makan 2..

aku : cing...
matcing : mende...
aku : kite gi cherating nok?
matcing : wat mende..
aku : petang2 jumaat ni ramai awek dtg lepak... leh cuci mate..
matcing : aku polow jer... no hal la..
aku : ok set.. kite gi sane ah..

so.. kite org pun trus ke cherating.. lepak2 kat sane.. mmg masin mulot aku.. hohoho.. ramai lak awek dtg.. ader yg duk main layang2.. giler syok aku tgk.. tp aku x snap la gamba awek2 tuh.. nnt dorang perasan lawa lak.. hak3... so.. gamba aku ngan matcing jela aku snap.. yg mmg dah ensem nih.. hahaha.. giler perasan...


aku sempat gak sepak sekali bola kat sini.. hak3.. dah bola dtg kat aku.. aku sepak balik kat dorang...



apo laie.. balik la.. jam 7 aku ngan matcing balik.. mase awek2 pun dah nak masuk kandang masing2 dah..

Thursday, July 30, 2009

trip 2 putrajaya hari ke3

isnin 26hb..
lebih kurang kul 11pagi baru kuar dari umah.. sblm kuar tuh aku p tapau nasi lemak ayam berempah kat presint 9 tuh. bleh tahan la... harga pun blh tahan gak.. hehehe..
pas siap2 kite org kuar la..

mula2 skali menuju ke presint2.. gi kat opis makcik aku..
jadi aku selaku driver sejati mulut ni asyik duk tanye jer..
pasni kiri ke kanan? kiri ke kanan kiri ke kanan? tiap kali jumpe simpang mcm 2 la.. hahaha..
bkn pe.. byk sgt simpangnyer/// aku sampai naik pening dah.. sementara tgu makcik aku masuk opis dia.. aku snap serba sedikit la gamba kawasan opis makcik aku neyh...


blh tahan la kawasan dia.. rase mcm duk kat newyork city...

lepas selesai kat sini kite org bertolak ke sepang lak.. tujuan??? gi kat syabas.. wat ape kat sane?? xkn nak beli roti kot... hahaha.. nak gi potong air kat umah lame makcik aku... driver?? aku lagi.. kiri kanan?? kiri kanan?? haaaa??? terus jer?? alamak... dah masuk simpang lain nih.. camne..? hahaha.. sempat lagi salah masuk simpang///

lepas selesai kat syabas.. kite org menuju ke bangi lak.. p ngorat ke?? xder la.. cari brang2 umah makcik aku.. kaki dah ilang skru waktu neyh..
penat berjalan.. di tengah kota... lalala

kul6 selsai.. pastu gi jenjalan pusing kota.. balik lebih kurang kul 9.. ape lagi.. cari tempat nk makan la.. giler lapar...

makan kat sini... lara ngan fara tau x katne nih?? sila xplain.. yg pasti ramai aweks cun kat sini.. giler bulat bijik mate tgk awek2 cun..

selesai makan trus balik... letih owh.. oksigen lebih~! mandi2 trus tdo... lena diulit intan...

trip 2 putrajaya

ahad 10.30 pagi..
huwah.. lambat tol aku bangun... semalam gi jenjalan ngan hisham(sepupu aku) balik kul brp ntah,
tgh ari ni kne p kat eneos(area one-u) lak.. tinted kreta makcik aku... so pepagi ni kite ronda2 dlu.. cari makan.. pastu p ngorat jabs.. lalala...

lebih kurang kul3 sampai kat one-u.. antar kreta.. pastu gi ronda2 plak dalam one-u.. sbb??? kne tunggu sampai 4 jam.. kne plak ramai yg nak tinted arini.. adoi.. xder ari lain ke korang nak tinted.. sebenarnye aku nak ronda kat tmpt lain.. hehhee.. one-u ni bkn best sgt.. lalala.. tp terpaksa gak la..

pasni xder panas2 da... hehehe..

sampai umah lebih kurang kul8malam... pastu mandi.. siap2 nak jumpe member lame aku.. skrg duk sepang.. opppss... bkn aku p kat dia ok.. tp dia dtg kat aku.. huhuhu... x daye da nak p sane.. letih maaa.....

trip 2 putrajaya

Jumaat 24hb 8.30malam

aku dapat panggilan... erm erm.. kne p putrajaya gak malam ni.. adoi.. perasaan malas berjalan tuh tetiba muncul.. hehehe.. sebab??? mase tuh mata dah lali.. tp mengenangkan makcik aku yg kat sane.. aku kuatkan semangat tuh ( chewah btol ke ni ngah?? hahahha)

mase ni bersiap sambil lewa jer.. sbb plan nak gi sehari jer.. sabtu malam leh balik... tp last2 melekat sampai ari selasa... hehehe...

lebih kurang kul 11.30malam dari kemaman.. bertolak ke p"jaya..
sampai kat cherating singgah makan dlu... ni yg melengah2 kn masa.. last2 kul1.30pagi dari cherating... pergh.. giler lambat aku bertolak ke sane.. mau sampai lewat pagi... xpo xpo.. best jenjalan waktu nih.. lagi pun ader org yg drive.. wakakaka... aku jadi co-pilot jer la... sape yg drive??? ehem.. budak ensem.. nak tgk gamba dia ader kat bawah nnt.. name dia e-din.. bkn e-dagang tau... tapi e-din... hahaha...

nak jadikan citer... kite org sampai putrajaya lebih kurang kul 3.30 pagi.. termasuk pusing2 makan buah langsat... lalala...
sampai2 jer kat umah makcik aku.. pekena air panas secawan.. pastu trus lentok... bkn pe.. kul 8pagi da kne wat kije.. adeh.. letih2.. nak oksigen lebey...

sabtu 25hb 8pagi - 5ptg ( wat kije sket.... disebabkan terlalu penat aku xyah cite la... hahaha)

sampai kat umah makcik aku.. mandi2 coz e-din da nak balik... aksi2 e-din sblm balik sempat aku snap... kui3... dia ni mmg lawak sket...

umah makcik aku waktu senja.. giler best lepak sini... ni yg buat aku melarat sampai ari selasa.. lalala...
e-din yg sengal... jalan mcm sindromdown.. hahhaa
ape ko buat ni e-din hah???
tuang air anggur ngan air 1double D dlm kreta (e-din yg reka air ni)
kononnyer macho ke ni?? hahaha
ko mmg sengal e-din...

mase ni e-din da siap2 nak balik terengganu... aku je x nk balik.. sbb nak stay kat sini dlu.. huhuu.. nak ngorat awek2 kat presint9.. lawa2 o0o0o0...

Tuesday, July 21, 2009

bersantai d' pantai

tgh syok2 tdo.. ader panggilan yg mengacau...
cacing call.. ajak dating tepi pantai...
kateyer nak wat bbq..
aku pe lagi.. bab nak wat bbq ni mmg fav aku la.. nak2 lau makan free.. lagi la laju.. lalala...

kul 1 cacing da sampai depan umah..
aku sound kat dia..
nape awal sgt nak pegi..
dia balas balik.. "habis tuh ayam2 sape nak perap? sape nak kerat ayam? sape nak sedia barang?"

huwaaaaahh.. terkena gak aku.. aku ingatkn aku dijemput utk makan jer.. rupenyer kne wat keje skali.. tp xper.. keje sonang jer tuh..

sampai umah cacing.. dia p dapur dlu.. aku terkebil2 kat ruangtamu dia.. tetiba dia panggil aku.. baru nak rehat ( ngulor dari wat keje) keh3...

so.. kat dapur.. kite org bg kerja.. sama adil..
potong ayam - cacing
bersih ayam - cacing
perap ayam - cacing
sedia bekas - cacing
sedia bekas bbq - cacing
sedia arang - cacing
masukkan barang dalam kereta - cacing
sampai nak kuar, bukak pagar pun cacing... hahaha...
keje aku??? berat sket la... tukang tgk jer.. lalala...

sampai kat pantai baru la aku kne wat keje..
tukang hidup arang - aku
tukang masak - aku
tukang makan - mesti la aku gak...
tukang snap - aku

kat sini ader gambar yg aku snap kat pantai teluk kalong tuh... lawa pantai dia.. tgk2 la ekk..

indah permai.. cheeewaaahh....

tgh syok2 hidupkan arang tetiba ahli majlis perbandaran kemaman datang.. isk.. cuak gak mula2.. pakai kot hitam.. aku risau gak.. aku ader wat kotor ker kat pantai ni.. adui.. xkn la nak kne saman lak ngan majlis perbandaran ni.. mula2 dia check kat tong sampah.. tak tau la dia wat ape kat situ... aku curi2 snap.. sampai dia x perasan... nak tgk?? meh scroll...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Pekerja Majlis perbandaran kemaman... dia check kat tong sampah...
masa ni dia dtg dekat ngan aku... agaknyer nak tanye pasal ayam yg aku bakar kot..
penolong bos... yg hitam td bos..

hahaha... saje je snap gamba kambing ni.. sbb kambing ni suka kat elyn.. dia kim salam kat elyn.. dia tanye nape elyn x dtg,
cacing dengan aksi 18SX
zack dengan aksi melopong
dorang mandi.. tapi aku duk kat darat sowang2.. sedey2..
aku sowang2 jer tinggal... xper.. koya amik gamba jabs.... lalala

lepas dorang mandi.. ader aktiviti wat istana pasir.. hahaha.. syok2... aku tukang snap jer
ni ha gamba istana pasir yg dorang wat...


Pemandangan Indah Pantai Teluk Kalong

Tepat jam 7 Kite org balik ke umah.. nnt wat lagi yer cacing.. ajak awek2 cun lak.. lalala...
sape2 nak join leh contact angah,, ahaks...