Friday, September 4, 2009

update hupdate

dah lame x update blog aku...
jai jezz pun dah ckp dah bersarang blog aku nih.. hahaha.. aku ingat nk tgu berulat dlu baru nak update...

so.. ape aku buat sampai x sempat nak update ni???
al-kisahnyer... bermula awal ramadhan aritu aku dah berkecimpung dalam bidang perniagaan yong tau fu.. hehehe

sehari sebelum start puasa abg aku jumpe aku.. dia nk mintak tlg aku join bini dia jual yong tau fu ni..
sbb dia dah x sempat.. sbb dah kne pergi offshore.. sehari sblm raya mgkn baru dia balik.. so sebagai adik ipar yg baik hati.. aku join la sekali.. start jual lepas berbuka.. tutup lak kul 2 @ 3 pagi.. giler ramai yg minat makan yong tau fu nih.. nak2 plak duk tepi sungai.. lagi la syok dorang makan...

pastu lak.. nak dijadikan citer... hari kedua aku niaga.. ader la sorang awek ni dtg beli yong tau fu..
aduiii.. dia punya senyuman... btol2 buat aku cair..

asalnyer aku ingat dia cuma duk jalan2 kat situ jer.. keesokan hari lak.. dia muncul lagi... senyum lagi.. cair beb.. mmg cair giler... beli lagi yong tau fu..

pastu ari ke3, ke4 ngan ke5 dia xdtg2... adui.. rindu giler plak.. mmg x nampak dia terus.. isk.. ssh hati o0o0o... masuk ari ke6... tup3.. tetiba lak dia muncul depan aku.. yehaaaa.... dia dtg lagi beli yong tau fu... ari ke6 ni.. dia asyik ulang alik depan kedai aku 4 5 kali.. syoknyer tgk dia.. hehehe..
sampai ke arini tiap2 hari dia dtg kat kdai aku.. duk beli yong tau fu.. hari2 leh tgk dia.. tp.. sampai ke hari ni.. aku x pnah lagi ckp ngan dia.. rase takot lak.. hahaha.. x pnah2 aku takot mcm 2... kak ipar aku lak suh cepat2 tanye.. wakakaka... dapat sokongan dari kak ipar aku..

isk.. esok aku kne try ckp ngan dia.. klau x sampai raya la aku xkn knal dia.. alang2 dia dtg hari2 beli yong tau fu.. huhuhu.. tp duk pk pk.. hari2 dia makan yong tau fu.. x boring ke? atau mgkn sbb dia nak tgk aku?? wakakakka.. koya koya...

disebabkan aku x tau name dia.. aku panggil dia senyuman cantik jer.. korang x caye??? huh.. jgn plak suh aku snap pict dia... kang dia ckp aku buang tebiat.. hahahha... layan ah korang.. lau snap pict aku blh la..

x sabar tgu malam sok.. yehaaa... td dari jauh dia dah senyum... adui.. lemah je jantung nih.. hak3..
esok kne try ckp ngan dia.. yes angah.. kamu boleh... hahaha..

11 comments:

jai@jezz said...

gatall..!!! kau memang gatal..!!!!! hahahaha... ader awek cun jerk terus perasan.. ishk.. nyampah ah..

** snap pic awek tu.. nak gak aku nengok .. ;p

Nini said...

1 bnd jek nk ckp..

kalau nak buat, buat sesegera mungkin..kalo tak..kau menyesal..
pecaye laa aku ckp nehh..

"It's NOW or NEVER!!"

Chaiyok2!!

*pom2 girl*

diFa said...

hahahaha gatal ekkk~ bgtau gf..:P

nyway to boost ur confident apesalahnyer g tegur..bukan nak wat awek pun kan..hehehe :)

[kalau bf difa ni mmg dh kene sekeh..*deng*]

mizz saifa said...

suka bebenor awek tu mkn yong tau fu ekk.. ke dia sajer dtg nak usha ko.. hehe.. (sajer nak bg ko bertambah yakin cakap ngan dier):p

nanti bgtau la perkembangan semasa.. haha

angahbjork said...

jai : wakakaka... aku mmg ske perasantan dari kecik lagi... uiks.. nak kne snap ke? malu r...

nini : malam ni gak angah wat.. huhuhu...

difa : gatai sket2 jer.. ni stok nak wat awek la.. kuota awek kn 20.. wakakakaka....

saifa : dia mmg usha angah la.. x sah lagi.. x kn dia usha kak ipar lak.. huhuhu.. nnt angah bgtau perkembangan semasa.. yehaaaa...

Lara said...

sedar xpelahh. blog dh bersawang br nk hapdate. apsal xtgu dh ada anai2 br hapdate? bahahah :DD

angahbjork said...

huhu.. perli angah nampak.. nnt angah letak anai2 kat blog adik nak? kui3...

Metamorphosis Boy said...

weh..cun sgt ker? aku amanahkan ko kimsalam aku kat dia..

angahbjork said...

wakakaka.. mmg cun giler.. ramai yg duk usha dia.. cantik.. bertudung.. siap amanah 2.. klau malam ni aku tegur dia.. aku sampaikn salam 2...

Metamorphosis Boy said...

waa..taste aku tu..hakhak2..mintak nomo fon skali beb!!

angahbjork said...

haha.. klau dpt no phone.. kompem aku x pass kt org lain...