Sunday, June 21, 2009

sepupu aku yg cumel..

arini(sabtu 20-06-2009) rombongan dari melaka ngan jb ader dtg umah aku..
ermm.. dtg tgk nenek aku yg dah x berapa nak sihat..
yg ciannyer cik zul(pakcik aku) drive dari melaka-jb-mersing-kemaman..
fuh.. lau aku la.. mau patah pinggang..

dorang sampai umah dalam kul9 malam..
dorang sampai je kat kemaman.. aku roger pakcik aku..
aku : salam cik zul, letih x ni?? (ayat nak ajak poya2)
pakcik : wsalam.. xder la letih sgt.. tp nak rehat kejab. ape prog malam ni?
aku : camni.. angah kat luar ni.. cikzul rehat dlu.. pastu kite p poya2 la..
pakcik : ok set.. poya2 ok.. jgn angah poyo dah la.. cik zul tgu kt umah ok..
aku: beres.. roger n out..

AHAD 21-06-2009

pagi2 lagi dah nak kuar..
1st skali kne p hosp.. bawak nenek aku..
cam biasa.. ari ahad amik darah dlu.. rabu ni plak baru jumpa pakar..
fuh.. letih..
yg ikut p hosp kali ni.. pakcik aku ngan makcik aku yg kembar tu..
sampai jer hosp... aku tinggalkan makcik aku ngan nenek.. dorang jumpa doc..

ehem.. aku ape lagi.. cari pakcik aku la.. dia parking kreta kat mane ntah..
aku kuar je kat pagar hosp.. jumpe pakcik aku..

pakcik : dorang dah masuk ke?
aku : a;ah dah masuk.. tgh tgu giliran...
pakcik : xper ke parking kat sini( btol2 kat pili bomba)
aku : xper.. xder hal.. habis2 kne saman..
pakcik : habis angah parking katne?
aku : tuh.. kat line kuning tu..
pakcik : xper ke??
aku : xper.. wat x tau jer...
pakcik : camni la.. kite p minum laa... dorang pun lambat lagi...
aku : ok set.. kite lepak hai peng la.. pekena kopi.. amacam..
pakcik : pakcik ok jer..

( lame la jugak aku ngan pakcik aku lepak kat hai peng 2.. )
tgh2 duk lepak ngan pakcik aku.. ader satu call masuk... ermm.. sape ekk??
bleh plak dia panggil aku nyah... xper2.. tgu tau angah sampai sane ekk..
angah lempang laju2.. mulut xder insurans tol..
nak je sekeh2 dak tuh.. tgu ekk.. nnt kne la pelempang cap ang ang ang..

pas2 settle kat hosp.. makcik aku ajak aku p beli barang2 plak..
jadi kat hosp tuh kite org berpecah.. pakcik aku bawak balik nenek aku..
aku ngan makcik2 aku plak gi bli barang sket kat tunas manja...

fila.. spupu aku.. tgh pegang ape 2...
ni haa... mainan dia upenyer.. siap ngan kasut.. alat2 makeup..
sampai kat umah pun masih duk pegang mainan dia.. xnk lepas o0o0o...
mmg xnk lepas ni...
sampai nak balik pun duk pegang lagi...

IMAN DTG

sblm dorang bertolak balik tuh..
kak ipar aku sempat dtg.. nak jumpa dorang...

yg syoknyer iman ader skali.. hak3..

arini cam biasa aktiviti iman.. main ngan kucing laa.. pantang sgt..
kali ni bg dia anak kucing plak.. bkn men suke lagi..
nah.. amik anak kucing ni..
kuci kuci... miow miow..
hah... dah start.. skali dia pegang.. menjerit anak kucing tuh.. keh3.. cian lak.. trus gi simpan anak kucing 2...
bg kucing besar lak.. tuh.. dia bg kucing tuh makan tembikai.. hahaa..

2 comments:

SeliPaRcHanteq said...

Comel Iman neh...

angahbjork said...

tgk sape plak pakcik dia.. hehehe..