Wednesday, June 17, 2009

entry meraban...

x tau la ape aku nak mengarut malam ni..
phe rha sha an bhu shan..
smua duk ngadap tv.. tgk movie ape ntah.. dokrok(the rock) berlakun..

serba sedikit mood aku tgh hilang nieh.. ntah lerr....
duk memikiorkan mslh2 negara.. ( bila la aku nak jadi PM ganti najib)

sebut pasal mslh... smua org ader mslh.. x kire kecik, beso, sederhana beso.. sederhana kecik..
kompem smua akan ader mslh.. yg pastinyer.. cara dorang handle mslh tuh.. adakah dorang akan guna cara mcm mcgyver terperangkap dalam loji kumbahan.. tuh hak masing2 kan..

ape aku meraban nih??

arghh.. mental probs ke aku ni?? xper.. arini aku kuarkan tips sal couple.. walaupun aku single mingle lagi... x salah kn utk bagi tips.. hehhee.. nih tips nak tgk camne couple korang tuh dah boring atau x utk bercouple ngan korang..

lau korang rase pasangan korang ader menunjukkn tanda2 berikut.. sila ambil langkah2 keselamatan.. jumpe la mazidol akmal sidek atau pun zakiah anas utk nasihat2 yg bernas... ngeh3..

pertama- selalu jer bagi alasan bile nak kuar berdating...
contoh: ermm.. sorry ekk arini i terpaksa bawak kucing i bersalin kat hospital.. i rasa kucing i nak beranak kembar 4 kot.. i risaukn kucing i.. ermm.. u kuar la ngan member2 tgk badut sarkas yer.. i benarkan..(nak mengatal pun xper.. i x kisah pun)

kedua- dengan selamber katak menekal awek@pakwe lain depan pasangan
contoh : u.. duk sini jab ekk.. i nak jumpe adik member i kat depan tu.. i nak pesan kat dia.. suh member i tuh bayar hutang.. u duk sini ekk.. jgn ikut i.. nnt dia lari.. i ssh nak kejar.. u tau la i ni kaki x kuat.. lau kaki mengayat mmg kuat.. u tgu tau.. lau u ikut.. i cerai u talak 8.3...

ketiga - ade je kesalahan yg kekadang tu memang sesaja carik pasal nak gaduh. Kononnye nk bagi signal yang korang xde kesefahaman
contoh : u!! kenapa pegang tangan i?? kn i dah ckp dalam phone sblm kuar td.. tangan i alergik skrg.. dah rase gatal2.. dah la u.. klau nak pegang sgt tangan.. u p pegang tangan org utan tuh.. menyampah giler la camni.. asyik2 nak pegang tangan.. kang i siku u tambah ngan penerajang cap kaki 3 saje je dpt masuk hosp free... u nak ke? dah la... anta i balik umah nenek i skrg...

keempat- lebih banyak menghabiskan masa ngan kawan2
contoh : u.. arini u nak ajak i p tgk wayangkn... i rase x dpt teman u la.. u ajak la jiran u ekk.. arini member i ajak i pergi masjid la.. ader majlis korban ( bkn raya haji pun.. agak2 la beb..) pak haji dah tempah i utk pegang kaki lembu 2... boleh ekk.. i nak buat amal sket...

kelima - kalo jumpe pun asyik ajak makan kat kedai mamak jer. Lepas tu terus balik.
contoh : u.. arini kite makan kat kdai mamak k.. i rasa nak makan mee mamak jer.. ngidam sgt2..
(dah sampai kat kdai) mamak.. mee mamak tapau dua... (alasan) u.. kite tapau ekk.. i sakit perut la.. nak kne balik cepat.. nnt x sempat lak.. u gak yg malu.. mcm ni.. u makan kat umah u... i makan kat umah i ok...?

keenam - bile tepon maleh2 nak angkat....seploh kali dia tepon bru skali angkat...
seploh kali dia anta sms kita reply sekali je..
contoh : u... sorry sgt2 td.. mak i gunakn hp i utk basuh pinggan.. sbb tuh mase u call sampai 9 kali tuh i x sedar.. sorry sgt2 ekk.. nnt i belikn span baru kat mak i.. mak i ingat hp ni span basuh pinggan dia la... sorry ekk u...

ketujuh- klau bjalan berdua pandangan x sehala, sorang kiri.. sorang kanan
contoh : u.. mse kite jalan nnt.. u tgk kiri.. i tgk kanan.. bukan ape.. i nak kite hati2 mase kite berjalan nnt.. mane la tau kot2 ader jurujual nak promote barang2 dorang.. leh kite lari cepat2.. ingat tau.. u tgk kiri.. i tgk kanan.. lagi satu.. xyah pegang2 tangan ekk.. tangan i baru sapu lotion la.. takut kne kurap..

kelapan - bila bercakap dalam phone.. klau boleh nak je cepat letak
contoh : u.. i ader hal penting nak kne selesaikn ni.. makcik i dah nak bersalin (padahal mak dia anak tunggal) nnt la i call u lagi k... plz u jgn majok2.. lau nak majok.. p mampos la u.. wakkaka...

cukup la 8 tips ekk utk arini.. mate pun dah ngantuk... dorang pun smua dah tdo.. tinggal aku sorang je x tdo lagi... sok ape program ekk.. ermm.. nak cari kayu... nak cari kayu.. nak cari kayu.. nak cari kau.. nak cari kau... nak cari kau... kau nak cari aku.. aku nak cari kau... ZzZzZZzzzzzzzzzzz.....

0 comments: